KUTYÁVAL UTAZÓKNAK

Mi a kutyákat is emberszámba vesszük!

Az őrségi Kosbor Panzió erdőbe simuló, hatalmas birtokon álló kutyabarát szálláshely, kutya és állatbarátságunkkal 2017-ben és 2023-ban is elnyertük az „Év Kutyabarát Helye” különdíjat.

Panziónkban kényelmes szobák – ezek közül kettő kertkapcsolatos-, családi apartmanok valamint étterem, aprócska borozó és kutyaszerető személyzet várja két és négylábú vendégeit.

A panzióhoz tartozó 3 hektáros birtokon, a közeli, érintetlen erdőkben, tanösvényeken, tisztásokon kutya és gazdija önfeledten csatangolhat. Ha rövidebb sétára, pihenésre, csendes elvonulásra vágytok, kerti pihenőinkben, kiülőkben élvezhetitek a vidéki nyugalmat.

kutyaminőség

Szerintünk a kényeztetés nem csak a gazdiknak, hanem négylábú kedvenceiknek is kijár

…ezért külön a számukra összeállított, emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból készült kutyamenünkkel várjuk őket. Ötcsillagos kutyamenüket szakácsunk friss húsból, zöldségekből és gabonafélékből
készíti, emellett a napközbeni nasizáshoz többféle ízesítésű házi kutyakekszet is kínálunk.

KUTYAMENÜVEL IS VÁRJUK AZ ÉHES KUTYÁKAT!

A Kosborba évről-évre kutyával érkező vendégeink már megtapasztalták, hogy nálunk különleges bánásmódban részesülnek kedvenceik, hiszen nem csak a teraszon, hanem az étteremben és a borozóban is szívesen látott vendégek. Hogy ők is részesei lehessenek a családi vacsorának, gondosan válogatott, emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból kutyamenüt állítottunk össze részükre. Szakácsunk friss húsból, zöldségekből és gabonafélékből készíti el a kiemelkedő minőségű kutyavacsorákat (természetesen só és fűszerek hozzáadása nélkül). Tudjuk, hogy jutalomfalatokból sosem elég, ezért házi készítésű kutyakekszeink egész nap elérhetők.

kutyamenü
szórakozás kutyával

Hisszük, hogy a kutya a legjobb kikapcsolódás

Elkötelezett kutyásokként tudjuk, hogy a négylábú kedvencek is családtagok, akik nem szeretnének lemaradni a közös pillanatokról és élményekről. A Kosbor birtoka, az Őrség erdői és hatalmas mezői, a környék túraútvonalai, természetes tavai, kutyastrandja kimeríthetetlen lehetőségeket biztosítanak arra, hogy ne csak a gazdi, hanem a kutyus is önfeledten élvezze a természet nyújtotta változatos programokat.

Három ország csodái kutyával

A Kosbor Panzió a kéktúra útvonalán fekszik, az őrségi 30 km szakasz barátságos, könnyen végig túrázható, az útvonalon lomberdők, fenyvesek, rétek és kaszálók váltakoznak.
Akik kevesebbel is beérik vagy idősebb kutyussal érkeznek, válasszák a Sárgaliliom tanösvényt, ez Magyarszombatfát és Velemért köti össze.

Közös strandélményhez három varázslatos tó vár rátok: a különleges hangulatú Hársas-tó Apátistvánfalva felé, a Vadása-tó, melynek kristálytiszta vizét 12 forrás táplálja, valamint a Borostyán-tó, ahol külön kutyastrandot alakítottak ki a nyári melegben csobbanni vágyó négylábúaknak.

A Kosbortól egy ugrásra már Szlovéniában is vagytok, ahol patakok, hegyoldalak, régi malmok, szőlőültetvények, olajfaligetek, gyógyító Hartman-pontok, orchideafarm és Szlovénia legnagyobb vára csábítja a turistákat.

Zénó

Most nézzünk Ausztria felé, kevesebb mint egy órányira a Kosbortól a Strém-patak völgykatlanából kiemelkedve egy régen kialudt vulkáni kúpon áll a güssingi (Németújvár) vár. A dél-burgelandi kisváros finom rendezettségű kacskaringós utcáin, vagy kutyával a tavacska ösvényein sétálva is fantasztikus élményben lesz részetek, de az igazi vonzerőt a kutyával is látogatható régi Batthyány várkastély jelenti.

kutyával utazóknak

Fedezzétek fel együtt a csodálatos Őrséget, mi a Kosborban mindent biztosítunk a közös pihenéshez, várunk benneteket szeretettel!

Biztonságosan és zökkenőmentesen

Nem mindegyik kutyus lelkesedik a hosszú távok megtételéért. Ha még nem voltatok hosszabb kiránduláson, érdemes kutyád állóképességét ismerve 2-5 kilométeres sétákkal felkészülni, mielőtt nekivágtok a hosszabb túráknak vagy a hármashatárnak. Ha erdőben sétáltok, lehetőség szerint kitaposott ösvényen haladjatok, a sűrű, gazos részeket kerüljétek.

Mit vigyetek magatokkal? Megfelelő mennyiségű vizet és itatótálat, esetleg láthatósági kendőt, nyakpántot.

Séták és erdei kirándulások alatt is fontos a kullancsvédelem, a séta után se felejtsd el kedvencedet átvizsgálni, hiszen a jó idő beköszöntével előbújnak a kullancsok is.

A Kosborban tájékoztatjuk vendégeinket, ha kezdődik a vadászati főidény, ilyenkor a vadászterületen a kutya csak pórázon sétáltatva vihető.

kutyaséta

Kosbor kutyatartási etikett:

Kutyabarát szálláshelyként természetes, hogy családtagként tekintünk a hozzánk érkező négylábúakra. Azonban azokra a vendégekre is gondolnunk kell, akik nem tartanak kutyát, zavarja őket a kutya közeledése, viselkedése. Annak érdekében, hogy mindenki maradéktalanul jól érezze magát, kérjük, olvassátok el és tartsátok be az alábbi szabályokat, hogy a Kosbor Panzióban eltöltött idő minden vendég számára kellemesen és zavartalanul teljen.

• A Kosbor Panzióba oltott, szobatiszta, fegyelmezett, ápolt kutyák hozhatók felár ellenében.
• A gazdi, mint felelős állattartó, teljeskörű anyagi, jogi és erkölcsi felelősséggel tartozik minden, a háziállat által a panzió berendezésében, az épületben, a növényekben, a dolgozókban vagy vendégekben és a panzió területén tartózkodó egyéb házi (és vad-) állatokban okozott bármilyen kárért.
• Kérjük, a szobán kívül, a panzió nyilvános helyein a kutya mindig legyen pórázon.
• Kérjük, a Kosbor parkolójában és a panzióhoz vezető úton a kutya mindig legyen pórázon.
• Tartsd tiszteletben a többi szállóvendéget, ha szükséges, szólj kedvencedre, fegyelmezd őt.
• Éppen evő vagy ivó kutyához ne engedd oda a kutyádat. Nem tudható, hogy a másik kutya hogy reagál, milyen birtokló viselkedéssel rendelkezik.
• Ne hagyd kutyádat egyedül a szobában olyan hosszú időre, hogy esetleges szeparációs szorongását ugatással, ajtókaparással oldja. Mielőtt közös vakációra indultok, ellenőrizd, hogy kutyádat egyedül hagyható-e idegen helyen. Amennyiben ugatással nem zavarja a többi vendéget, szobakennelben itt hagyhatod nálunk, ha kutyával nem látogatható helyre indulsz.
• Kérjük, jelezd a panzió dolgozói felé, ha a kutyus a szobában egyedül pihen, hogy kollégáink a napi takarítást ennek figyelembevételével kezdhessék meg.
• Ha a kutyád szeret az ágyon pihenni, kérjük, az erre bekészített kutyatakarót helyezd alá.
• A kutyát a panzió zuhanyzójában, fürdőkádjában fürdetni nem szabad.
• Sétáltatás alatt kérjük, legyen nálatok a szobába bekészített, környezetbarát, lebomló kutya kakis zacskó és kérjük, használjátok is. A “pakkokat” az erre kijelölt szemetesbe kérjük elhelyezni.
• A panzió saját, ivartalanított kutyája egy körbekerített területen belül szabadon mozog. Vendégekkel és kedvenceikkel szemben nagyon barátságos, kiváló játszótársa lehet a vendégkutyáknak. Ha mégsem szeretnéd, hogy kedvenced megismerkedjen vele, kérjük, jelezd a recepción és kutyánk napirendjét a programjaitokhoz igazítjuk.

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája