Őrségi túrák

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésébe...

Tovább →

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá. Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A túrák – az érdeklődők választásától és a túra témájától függően – lehetnek gyalog-, kerékpáros-, fogatos vagy autós túrák.*

gyalogtúra

Gyalogtúrák

A környék a túrázók paradicsoma, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

Szőce láprét
lovas

 

Biciklitúrák

Az Őrség dombságának lankás útjain a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be a kerékpározás szerelmesei, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.
Az ajánlott túraútvonalakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy akár a megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

 

őrségi táj

Lovaglás, kocsizás

A környéken több helyen van mód lovaglásra, akár a szomszédos faluban található Kerca Bio-Farmon, akár Őriszentpéteren a Dobokay Lovasudvarban. A kezdőtől a haladóig, a nézelődő turistától a lovagolni vágyóig mindenkit szeretettel vár a házigazda. Nagyon nyugodt, jól belovagolt lovak várják a vendégeket. A futószáras gyakorlástól az erdei túralovaglásig számos lehetőség közül választhat. A kicsit kényelmesebbek pedig akár fogatozhatnak, kocsikázhatnak is. **

 

*A nemzeti parki gyalogtúra előzetes egyeztetést igényel. A túrákat az Őrségi Nemzeti Park szakemberei vezetik. Egy túra díja 15.000,- Ft, amelyet a résztvevők között oszlik meg.

**A lovaglás és kocsizás előzetes egyeztetést igényel. Az árakról kérésére tájékoztatót küldünk. 

 

kerékpáros

 


 

Minden program

A panzió  |  Rólunk

Szobák | apartmanok

Kapcsolat | Foglalás

Őrségi Kosbor panzió - tavaszi rét cica hangulat
Őrségi Kosbor panzió - fedett terasz tavaszi hangulat