Gombavilág

A vidék a gombászok paradicsoma, nem véletlen, hogy a gombász egyesületek, a gombaismereti tanfolyamok vezetői erre a vidékre szervezik találkozóikat, terepgyakorlataikat.  Egy-egy ilyen találkozón akár 200 – 250 fajt is sikerül bemutatni. Az érdeklődők számos ritka, szinte csak ezen a vidéken előfor...

Tovább →

A vidék a gombászok paradicsoma, nem véletlen, hogy a gombász egyesületek, a gombaismereti tanfolyamok vezetői erre a vidékre szervezik találkozóikat, terepgyakorlataikat.  Egy-egy ilyen találkozón akár 200 – 250 fajt is sikerül bemutatni.

Az érdeklődők számos ritka, szinte csak ezen a vidéken előforduló gombafajjal találkozhatnak, miközben a legfinomabb vargányák és rókagombák is bekerülnek a kosarakba.

sárga gomba

tölcsérgomba

A Kosbor Panzió háziasszonya okleveles gombaszakértő, a gombák és a környékbeli lelőhelyek kiváló ismerője. Amikor ideje engedi, szívesen vezet túrákat a közeli (és a kicsit távolabbi) erdőkbe és bármikor ad tanácsot a felfedező-kedvű vendégeknek. A talált gombákat kérésre helyben bevizsgáljuk, elkészítésükhöz recepteket adunk, vagy akár ízletes ételt készítünk belőle a megfáradt gombavadászoknak.

gomba moha


 

A Kosbor tulajdonosai alapító tagjai a Netgombász Egyesületnek, egy netes fórumból kinőtt közösségnek, aminek tagjai a gombák iránti szenvedélyüket, a gombákkal és a gombalelőhelyekkel kapcsolatos ismereteiket, tapasztalataikat, a túrázás közben készített fotóikat osztják meg egymással.

A Netgombász Egyesület honlapja: netgombasz.hu

vargánya

 sárga gomba


 

Minden program

A panzió  |  Rólunk

Szobák | apartmanok

Kapcsolat | Foglalás

vargánya2