Ausztriai ínyenctúra

Látogatás a Neumeister borgazdaságban, ebéd a Saziani Stub’n étteremben, majd forró csoki és egyéb finomságok a Zotter csokoládé-manufaktúrában   Ebéd: Saziani Stub’n A nyári szezonban látogatható a Saziani étterem és borospince Stradenben, Ausztirában, amely a panziónkhoz legközelebb eső igazi ...

Tovább →

Látogatás a Neumeister borgazdaságban, ebéd a Saziani Stub’n étteremben, majd forró csoki és egyéb finomságok a Zotter csokoládé-manufaktúrában

 

Ebéd: Saziani Stub’n

A nyári szezonban látogatható a Saziani étterem és borospince Stradenben, Ausztirában, amely a panziónkhoz legközelebb eső igazi gourmet étterem, a 2014-es Gault Millau kalauz 3 sapkára és 17 pontra, a Guide A la Cart 4 csillagra és 86 pontra értékeli.

A konyha pénteken és szombaton 11.30-13.30 illetve 18-21 óra között, vasárnap pedig 11.30-tól 13.30-ig tart nyitva. Amit kínálnak: kellemes környezet, szívélyes kiszolgálás, magas színvonalú ételek, saját termelésű kiváló borok.

Ízelítő a tavalyi étlapról: folyami rák rebarbarával és paszternákkal, bébicsirke medvehagymával, sóskával és romanesco mártással, mozzarella zöldborsóval, mentával és zsenge kókuszdióval. Az öt fogásos menü 63 EUR, a ház által javasolt borokkal szervírozva 95EUR.

Ebéd előtt, vagy utána tekintsék meg a borgazdaságot, ahonnan az étterem borai származnak!

A szőlőbirtok összesen 35 ha területen helyezkedik el, ebből 28 ha saját gazdaság. Ebben a szőlőskertben teremnek délkelet Stájerország jellegzetes szőlőfajtái, mint pl. a sárga muskotály, a tramini, zweigelt és a pinot noir. A szőlőbirtokot 3 oldalról erdő veszi körül, a borospincét a hegyoldalba építették.
A préselés előtt minden szőlőfajtát állni hagynak, hogy még több alkotóanyag kerüljön ki a szőlőszemekből, így még finomabb és zamatosabb bort állíthatnak elő. Az elegáns kóstolóhelyiségekben az érdeklődők még többet megtudhatnak a Neumeister borokról.
A borgazdaságot hétfőtől szombatig, minden nap 11 és 18 óra között tekinthetik meg.

A borgazdaság és étterem látogatását követően (esetleg előtte) javasoljuk, ejtsék útba a Zotter csokoládé manufaktúrát, amely innen csak 33 km távolságra van. A teljes „ínyenctúra” útvonala 162 km, kényelmes autózással, festői tájakon áthaladva maximum 3 óra (az ebéd, a csokoládégyár és a borgazdaság meglátogatása nélkül).

 

Desszert: Zotter Csokimanufaktúra

A különleges ízesítéseiről, bizarr íz-kombinációiról (mint a szilvás-szalonnás vagy a sajtos-mogyorós-mazsolás) neves Zotter csokoládék nálunk is kaphatók a jobb gourmand boltokban. A kézi gyártású, teljes egészében Fair-Trade-ből származó osztrák biocsokoládék rövid idő alatt tettek szert nagy népszerűségre, mára már valóságos kultuszuk van.

Mindenki számára élményekkel teli program lehet egy látogatás a csokoládégyárban. Megismerhetik a csokoládé készítését, és megkóstolhatják a különböző csokoládékat.
A program elején a gyár egyik munkatársa köszönti Önöket, majd egy filmet láthatnak a kakaó történetéről a gyár saját mozi-termében. Az üzemlátogatás 90 perces, mely alatt körbevezetik Önöket a csokoládékészítés világában. Az idegenvezetés kazettáról több idegen nyelv mellett magyarul is meghallgatható. Az üzemrésztől persze hermetikusan el van választva a látogatói rész, de az üvegfalakon keresztül mindent jól szemügyre vehetünk, és az egyes állomásokon mindent megkóstolhatunk a kakaóbabtól kezdve a nyers csokoládémasszán keresztül a kész csokoládékig. Akit a csokoládé és a csokoládégyártás komolyan érdekel, mindent megtudhat róla.
Az üzemlátogatás végén a manufaktúra boltjában lehet vásárolni, vagy a presszóban egy finom forró csokoládét meginni.
Előzetes foglalás szükséges. A gyárlátogatás belépődíja felnőtteknek 13,90 EUR, 11 – 17 év között 10,90 EUR, 6 – 10 év között 7,90 EUR (6 év alatt ingyenes).

Bővebb információkért látogassa meg a www.zotter.at weboldalt. A jegyvásárlással és foglalással kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre.

*Az fent közölt információk aktualitásáért nem vállalunk felelősséget

 

 

Minden program

A panzió  |  Rólunk

Szobák | apartmanok

Kapcsolat | Foglalás