Tavaszi programok

A farsang az új esztendő elején a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakot jelenti a rá jellemző farsangi szokásokkal és hagyományokkal. A farsang időszakában egymást érik a télűző vidám programok, a farsangi bálok és mulatságok, álarcos felvonulások.

Az Őrség farsangi eseményei:
Farsangi felvonulások  |  Őrségi rönkhúzás  |  Szlovén busókarnevál

Farsangi felvonulások

Csatlakozz a farsangi forgataghoz, űzd el a rossz szellemeket és a hideg telet és tölts el egy vidám napot az őrségiekkel!

Február 11-én Szentgotthárdon tartanak álarcos farsangi felvonulást, két héttel később, február 23-án pedig a Kosbor Panzióhoz közelebb, Őriszentpéteren lesz farsangi forgatag álarcos felvonulással, zenével, tánccal és minden földi jóval.

 

Őrségi rönkhúzás

A farsangi rönkhúzás népi hagyományát több őrségi településen ápolják napjainkban is. A hagyomány szerint ha egy faluban karácsony és hamvazószerda között senki sem házasodott meg, akkor farsang-vasárnap büntetésből egy szekérre tett farönköt kell elhúzniuk a nőtlen fiataloknak.

A szekér tetejére egy menyasszonynak és vőlegénynek öltöztetett párt ültetnek, a menetet farsangi maskarások kísérik. Egy humoros lakodalmat is csapnak, ahol eljátsszák a többi szereplőt is: a püspököt, a papot, a vőfélyt, a cigányvajdát, a jövendőmondó asszonyt, és a kisbírót, aki kidobolja, hogy a fiatalok erre az egy napra örök hűséget 

A farsangi rönkhúzás népi hagyományát több őrségi településen ápolják napjainkban is. 2019-ben az alábbi eseményeket ajánljuk:

 • február 16-án Őrimagyarósdon
 • március 2-án Szakonyfaluban

Szlovén busókarnevál

Február 23. és március 5. között tart Ptuj farsangi karneválja, a Kurentovanje, amelyet Európa második legnagyobb karneváljaként tartanak számon, az UNESCO 2017-ben szellemi kulturális örökséggé nyilvánította. Ráadásul a bájos, ódon város tőlünk alig egyórányi távolságra van kocsival.

A farsangi időszak utolsó hétvégéjén megrendezett körmenettel a tavasz eljövetelét és a termékenységet ünneplik. A télbúcsúztató központi szereplője a báránybőrbe bújt kurent. A hiedelem szerint ő egy démon, aki a derekára fűzött kolompokkal elűzi a hideg évszakot és egyidejűleg hívja a tavaszt. A kurent jelmezét hagyományosan otthon készítik. Legjellegzetesebb része a maszk, ami egyben meg is különbözteti a más környékről származó démonokat. A felvonulás jellegzetes figurái még a lándzsások, akik a magyar vöfélyek megfelelői, a baromfiudvar lakói, a rusa – (egy hatalmas, négylábú jószág), a medve és a muzsikusok, asszonyruhába öltözött férfiak, a halászok és az ördögök. 

A maskarák nagyon hasonlítanak a mohácsi busók jelmezeihez. A Kurentovanje a szlovén mitológiához és az ősszláv pogánysághoz kapcsolódik, habár eredetét a mai napig némi homály fedi. Eredetileg csak a nőtlen férfiak öltötték magukra a jelmezt, de ma már szinte bárki kurentté válhat… 

Program

 • február 23-án 10-13 óra között nyitó felvonulás,
 • március 1-én 18 órakor éjszakai látvány felvonulás
 • március 2-án 10.30-kor városi felvonulás
 • március 3-án 13 órakor nemzetközi felvonulás
 • március 4-én 10 órakor a gyerekek óvodai felvonulása
 • március 5-én 11 órakor téltemetés, záró felvonulás

Őrségi Nemzeti Parki túrák 

Az Őrségi Nemzeti Park tavasszal is számos túrát szervez az idelátogatóknak:

 • február 23: Szertúra Őriszentpéteren
 • március 2: Tavaszi tőzike túra
 • március 16: Szerről Szerre Szalafőn
 • március 17: Csörgőalma oltónap
 • március 30:  Kockásliliom túra
 • április 6: Csillagséta a hegyháti csillagvizsgálónál

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Kosbor kreatív hétvége

Egész hétvégés nőnapi lakberendezési workshop Perge Ágnes lakberendezővel 2019. március 8-10. között.

Engedd szabadjára kreatív energiáidat és tanulj valami újat az Őrség friss tavaszi levegőjén a Kosbor Panzióban! 

Nőnapi lakberendező workshop Perge Ágival

Ha sokszor megcsodáltad már a Kosbor finom eleganciával berendezett szobáit, ha  Te is szívesen adnál új külsőt otthonodnak, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, itt a tökéletes alkalom!

2019. március 8-10. között Perge Ágnes lakberendező-tervező vezetésével lakberendező workshopra hívunk benneteket. Ágnes, aki  panziónk lakberendezője és állandó tanácsadója, izgamas témákat jár körbe veletek:  megismerkedhettek stílusokkal, trendekkel, a színek használatával, a tervezés alapvető lépéseivel. Megtanuljátok,  hogyan kell szín- és anyagtervet készíteni egy adott belső térhez.  A megszerzett tudással felvértezve a délutáni műhelymunka során – Ágnes útmutatásai alapján – minden résztvevő készít egy montázst az általa kiválasztott helyiségre. 

Részletek

 • 2019. március 8-10. között
 • péntek esti pezsgős ismerkedés
 • szombat délelőtti műhelymunka: lakberendezésről általában – lakberendezési stílusok ma – hogyan használd a színeket  alapismeretek és a legújabb trendek 10-13 óra között
 • szombat délutáni műhelymunka: lakberendezési terv készítése 3 órában
 • teljes ellátás, elhelyezés 2 ágyas szobákban vagy apartmanban
 • a teljes hétvége költsége: 65.000 Ft/fő
 • egyágyas felár: +20.000 Ft
 • a hétvége ára kísérőknek: 50.000 Ft/fő
 • a kísérőknek kívánság szerint kedvezményes fürdő- és szaunajegyet biztosítunk

*A programot minimum 7 jelentkező esetén tudjuk megtartani.

 

Jelentkezés

Egyágyas elhelyezést kérek

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Vegetáriánus opciók

Egyre több vendégünk van, akik úgy döntöttek, kevesebb húst és állati eredetű élelmiszereket fogyasztanak, és mi is fontosnak tartjuk a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozást. Ezért a Kosbor Panzióban egyre több vegán és vegetáriánus étel közül választhattok. 

… a vegetáriánus étrend ráadásul nem csak egészséges, hanem a környezetre is kevesebb terhelést ró. Ezért újabban sokféle zöldség és gabona alapú reggeli étellel kísérletezünk, a házi sütésű kenyereinket is újragondoltuk és igyekszünk egészséges, rostdús, vitaminban és fontos nyomelemekben gazdag ételeket kínálni.

A Kosbor reggelinek része több vegetáriánus fogás is:

 • krémek idényzöldségekből (télen és kora tavasszal például céklából, édesburgonyából, sárgarépából, csicsókából és sütőtökből)
 • kásák (köles, árpa, hajdina, zab, rizs)
 • zöldség- és gyümölcsaszalványok, olajos magvak
 • friss zöldségek, idénygyümölcsök
 • növényi alapú tejek
 • és gyakran fogunk kínálni friss salátákat, kuszkuszt, tapenade-ot is.

 

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Tavaszi akció – bakancslistás kedvezmények

Hozzánk húz a szíved, de halogatod, mert a kedvezőbb ajánlatra vágysz? Most eljött a Te időd! Április végéig hétközben kedvezményesen foglalhatsz kétágyas szobát.

Szánj két napot a kikapcsolódásra!

Csend, jó levegő, csodás erdők, nagyszerű túraútvonalak és egészséges finomságok várnak a varázslatos Őrségben.

Érkezéskor kellemes szobával várunk, majd egy igazán pihentető alvás után királyi reggelit fogyaszthatsz: különleges zöldségkrémek, házi pástétomok és kencék, falusi tojás, házi kenyér és péksütemények kényeztetik ízlelőbimbóidat.

Reggeli után fedezd fel az Őrség varázslatos vidékét, látogasd a három ország határán fekvő Őrség-Goricko-Raab nemzeti park érintetlen tájait. Túrajavaslatokat, térképet biztosítunk hozzá. A kellemes túra után élvezd az Őrség nyugalmát, csendjét vagy engedd, hogy Kosbor finomságokkal kényeztessünk!

A csomagok tartalma:

 • 2 éjszaka kétágyas szobában, 2 személy számára félpanzióval és idegenforgalmi adóval: 22.500 helyett 16.500 Ft/fő/éj
 • 2 éjszaka kétágyas szobában, 2 személy számára reggelivel és idegenforgalmi adóval: 16.600 helyett 14.100 Ft/fő/éj
 • márciusra szóló foglalásokra még kedvezményesebb: félpanzióval 15.000, reggelivel pedig 12.500 Ft/fő/éj

Az ajánlat érvényessége:

 • 2019. március 1. és április 30. közötti, hétköznapi foglalásokra érvényes (vasárnap éjszakától csütörtök éjszakáig)
 • a március 14-17, illetve április 19-22 közötti kiemelt időszakokra a bakancslistás kedvezmény nem érvényes
 • a foglalásokat 2019. április 25-ig tudjuk fogadni

 

Foglalás

Írd meg az elérhetőségeidet és hogy mikor jönnétek, mi pedig hamarosan visszajelzünk.

Étkezés

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Három hektár nyugalom

A Kosbor Panzió hatalmas kertjében minden vendégünk zavartalanul pihenhet. Elszórt nyugágyak, padok, függőágyak, tűzrakóhelyek teszik teljessé az élményt.

A belső kert

A Kosbor Panzió egy L-alakú, a volt gazdasági épületek helyén épült házból és a Villa épületéből áll, melyek egy belső kertrészt fognak közre. A Villa épületének alsó, pinceszintjén található a borozó, melynek lugasos terasza a belső kertre néz. Az L-alakú épület tornácos kialakítású, és ugyancsak a belső kertre néz. A tornác mentén virágyágyások futnak végig, ahol levendula, citromfű, menta, bazsalikom és számtalan más fűszernövény terem – ezeket gyakran használjuk az ételek és italok ízesítésére. Körben régi tégákkal kirakott járda, a kertben pázsit és pár nyugágy, szabad oldalát egy régi kút és néhány fa és bokor zárja.

A belső kertben körbefutó tornác padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni a madárcsicsergést, beszívni a fűszernövényektől illatozó levegőt. Az épület végénél egy fedett teraszt alakítottunk ki, amit egy kedves vendégünk tüppedőnek nevezett – itt néhány nyugszék mellett két faragott parasztágy található, így a tüppedő terasz a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence lett, de a szeptemberi szarvasbőgést is innen a legjobb hallgatni.

A birtok

Az épületeket és a belső kertet a Kosbor Panzió közel 3 hektáros birtoka veszi körül. A dombon fölfelé a réten kisebb facsoportok között két téglákból kirakott tűzrakóhely, nyugágyak, függőágyak, régi fapadok és asztalok, illetve kertibútorszettek vannak elszórva, ahol zavartalanul lehet elvonulni a világ zajától. A birtok jobbszélén kaszálórét, ami kicsit alacsonyabb fekvése miatt ízelítőt ad a lápvidék különleges faunájából. A kettő találkozásánál a panzió nevét adó mezei orchideafajta, az agárkosbor nő százával, a birtok csücske pedig már az erdő része.
Kicsit lejjebb, a tüppedőterasz melletti gyönyörű réten egy harmadik tűzrakó padokkal, és régi gyümölcsfák (többféle alma, körte, szilva), amik között néhány függőágy van kifeszítve. Részben ezek a fák adják ízletes alapanyagát a Kosborban megkóstolható szörpöknek, lekvároknak vagy éppen almapálinkának, de egyik-másik fáramászáshoz is kiválóan alkalmas.

Az erdő

A Kosbor birtok – mint az Őrségben a legtöbb porta – nincs körbekerítve, így észrevétlenül olvad be az erdőbe, ahol ezerféle gomba, szamóca, gesztenye terem és szarvasok, őzek, néha vaddisznók tanyáznak. A birtok határán fut a kéktúra, egy ugrásra vannak a szlovén határkövek és a titkos torony.

Az erdő már az Őrségi Nemzeti Park része…

 

….

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Levendula akadály-mentes szoba

Kétágyas szoba gyönyörű berendezéssel, akadálymentesített fürdőszobával.

füstmentes

férőhely: 2 fő

min. 2 éjszaka

apró Ékszerdoboz

Levendula szobánk kerekesszékes, vagy nehezen mozgó vendégeink számára is könnyen megközelíthető: az ajtók szélesek, nincsenek küszöbök, minden elérhető magasságban van, a “roll-in” zuhanyzó tágas, és a WC-nél kapaszkodó, a szobában  pedig több segélyhívó gomb került felszerelésre.

A szobában két egyszemélyes ágy van, amik összetolva kényelmes franciaággyá alakíthatóak. A beépített szekrény és az éjjeliszekrények bőséges tárolóhelyet biztosítanak.

Az antik tálalóasztalkán megtalál mindent, ami a kávé- vagy teafőzéshez szükséges lehet, és ezeket az asztal mellett lévő két kecses széken stílusosan el is fogyaszthatja. 

A közvetlenül a fedett terasz mellett, az árnyas tornácról nyíló elkülönült szoba a nyári kánikulában is hűvös marad, miközben a környezetbarát hőcserélős szellőztető mindig friss levegőt biztosít.

 

p
 • kétágyas szoba franciaággyal
 • a tornácról nyílik, a fedett terasz mellett
 • kelet-nyugati fekvésű, kilátással a belső kertre
 • akadálymentesített, kerekesszékkel is jól használható
 • tágas, jól felszerelt fürdőszoba
 • ebben a szobában nincs hűtőszekrény

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Foglalási feltételek

Érkezés és távozás, csoportos foglalás, kártyaelfogadás, IFA, házi kedvencek, fizetési és lemondási feltételek.

Érkezés és távozás

 • Érkezés 15 – 21 óra között
 • Távozás 9 – 11 óra között
 • Késői érkezés: kérjük, értesítsen bennünket, ha este 9 óra után fog megérkezni
 • Korai érkezés és késői távozás: amennyiben a szoba rendelkezésre áll, felár ellenében lehetőség van korábbi érkezésre és késői távozásra. Egyeztetést igényel.

Kártyaelfogadás

 • VISA, MasterCard bankkártyákat elfogadunk
 • OTP, KH, MKB SZÉP kártyát elfogadunk (mindhárom zseb alkalmas a szálláshelyen való fizetésre)
 • a szállás, a fogyasztás és a szolgáltatások egyaránt fizethetők kártyával

Idegenforgalmi adó

Az IFA 18-70 év között fizetendő magyar állampolgárság esetén, összege jelenleg 300 Ft/fő/éj (a szobaár nem tartalmazza)

Házi kedvencek

A Kosbor kutyabarát szálloda. Vendégeink és a kutyák nyugalma érdekében egy időben legfeljebb 3, jól nevelt házi kedvencet fogadunk. A háziállatokkal érkezők figyelmébe ajánljuk erre vonatkozó házirendünket. Napidíj: 4000 Ft/kutya. 

Csoportos foglalás

Csoportos foglalás esetén a Kosbor Panzió kizárólag a foglaló személlyel áll kapcsolatban és jogviszonyban. Más személyektől kéréseket, utasításokat, lemondást, kifizetést nem tudunk fogadni.
Az előleget egy összegben kérjük utalni. A csoport által rendelt szolgáltatásokat egyetlen számlán számoljuk el.

 

Fizetési feltételek

Előlegfizetéssel

A foglaláshoz előleget kérünk, melynek összege a teljes foglalási érték (szállásköltség és rendelt szolgáltatások együttes összege) 40 %-a.

Az előleget a foglalás napjától számított 7 napon belül (de legkésőbb az érkezést megelőző 14. napon) kérjük, utalja el az üzemeltető Inex-Trade Kft. számlájára: ERSTE BANK ZRT 11600006-00000000-79206396  a foglalási számra hivatkozva. Előleget SZÉP kártyával is lehet fizetni (elfogadóhely: Kosbor Panzió). 

Az előleget meg nem jelenés vagy késői lemondás esetén kötbérként visszatartjuk. 

Előlegfizetés nélkül

Helyszíni fizetés opció választása esetén a foglalás biztosítéka a megadott bankkártya. A kártyát a foglalást követő 7 napon belül megterheljük a teljes foglalási érték 40%-ának megfelelő előleggel.
Meg nem jelenés vagy határidőn túli lemondás esetén az összeget kötbérként kezeljük.

Ha banki átutalással kívánja rendezni az előleget, feltétlenül jelezze a foglaláskor! Banki adatok: Inex-Trade Kft. (HU08) 1160 0006 0000 0000 7920 6396, hivatkozás: foglalási szám.

Lemondási feltételek

Legkésőbb 14 nappal az érkezés előtt kötbér felszámolása nélkül lemondhatja a foglalását. A 14 napos határidőn belül történő lemondás esetén a kötbér mértéke az idegenforgalmi adó mentes foglalás (szállásköltség és rendelt szolgáltatások) értékének 40 %-a, amelyet a kapott előlegből levonunk. Amennyiben a szobát részben vagy egészben, csökkentett vagy teljes áron ki tudjuk adni, az előleg arányos részét visszautaljuk. 

 

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Áraink

Az alábbi táblázatban található árak tájékoztató jellegűek. Kérjük, használd online foglalási rendszerünket, ami minden esetben az adott napokra érvényes árat jelzi. 

A szobák ára függ a vendégek számától illetve a szezontól. az ártáblázat ezeket egymás mellett mutatja (az itt megjelölt ár a maximális létszámra vonatkozik, de online foglalási oldalunk minden esetben a vendégek számának megfelelő árat fogja mutatni)
Legrövidebb foglalás 2 éjszaka, kivéve a kiemelt időszakokban, amikor egyedien meghatározott időtartamok érvényesek (ezeket az online foglalási rendszer mutatja)

 • elő- és utószezon:
  2019. január 2. és március 31. között,
  2019. november 1. és december 20. között,
  (kivéve a kiemelt időszakokat)
 • szezon:
  2019. április 1. és június 15. között,
  2019. szeptember 1. és október 31. között,
  (kivéve a kiemelt időszakokat)
 • főszezon:
  június 16. és augusztus 31. között és a kiemelt időszakok: márc. 14-17, ápr. 18-22, ápr. 26 – máj. 5, jún. 7-10, okt.18 – nov.3 és dec.20 – jan.2

Szobák

Elő- és utószezon

Szezon

Főszezon / kiemelt

  jan.2-márc.31 & nov.1-dec.20 ápr.1-jún.15 & szept.1-okt.31 jún.16-aug.31 + ünnepi hétvégék
Pajta szobák (1-4)
(2 ágyas, fürdőszobás, deluxe kategóriájú szobák)
22.000 Ft/éj 25.000 Ft/éj 27.000 Ft/éj
Levendula szoba
(2 ágyas szoba, akadálymentesített fürdőszobával)
18.000 Ft/éj 21.000 Ft/éj 25.000 Ft/éj
Körtike lakosztály
(Kétszobás, fürdőkádas, bababarát földszinti apartman minikonyhával, étkezővel.)
29.000 Ft/éj 32.000 Ft/éj 34.000 Ft/éj
Zsálya lakosztály
(Kétszobás, fürdőszobás, 56 nm-es tetőtéri apartman minikonyhával, étkezővel.)
36.000 Ft/éj 39.000 Ft/éj 41.000 Ft/éj
Menta lakosztály
(Kétszobás, 84 nm-es tetőtéri apartman két zuhanyzós, külön WC-s fürdőszobával, minikonyhával és étkezővel.)
40.000 Ft/éj 41.000 Ft/éj 45.000 Ft/éj
A Villa lakosztály
(80 nm-es lakás nappalival, hálóval, konyha-étkezővel. Zuhanyzós fürdőszoba külön WC-vel. Hatalmas, bútorozott fedett terasz épített grillel.)
47.000 Ft/éj 50.000 Ft/éj 58.000 Ft/éj

 

Szolgáltatások

Ár

Pótágy, babaágy (+1 fő) 4.500 Ft/éj
Reggeli (bőséges büféreggeli) 3.800 Ft/fő/éj
12 év alatt 2.400 Ft/fő/éj
Vacsora (3 fogásos menüvacsora) 5.900 Ft/fő/éj
12 év alatt 4.000 Ft/fő/éj
Háziállat-felár 4.000 Ft/nap
Piknik-kosár 2 személyre 7.000 Ft
Kerékpár (csak szállóvendégeknek) ingyenes

A szobák árai szezononként változnak, az ártáblázat ezeket egymás alatt mutatja.

 • elő- és utószezon:
  2019. január 2. és március 31. között,
  2019. november 1. és december 20. között,
  (kivéve a kiemelt időszakokat)
 • szezon:
  2019. április 1. és június 15. között,
  2019. szeptember 1. és október 31. között,
  (kivéve a kiemelt időszakokat)
 • főszezon:
  június 15. és augusztus 31. között, ill. az alábbi kiemelt időszakokban:
  március 14-17, április 18-22, ápr. 26 – május 5, június 7-10, okt.18 – nov.3, és dec.20-jan.2

Legrövidebb foglalás 2 éjszaka, kivéve a kiemelt időszakokban, amikor egyedien meghatározott időtartamok érvényesek (ezeket az online foglalási rendszer mutatja)

Szobák

Árak /szezon

Pajta szobák (1-4)
(2 ágyas, fürdőszobás,
deluxe kategóriájú
szobák)
22.000 Ft/éj
24.000 Ft/éj
27.000 Ft/éj
Levendula szoba
(2 ágyas szoba,
akadálymentesített
fürdőszobával)
20.000 Ft/éj
22.000 Ft/éj
25.000 Ft/éj
Körtike lakosztály
(Kétszobás, fürdőkádas,
bababarát földszinti apartman
minikonyhával, étkezővel.)
29.000 Ft/éj
33.000 Ft/éj
37.000 Ft/éj
Zsálya lakosztály
(Kétszobás, fürdőszobás,
56 nm-es tetőtéri apartman
minikonyhával, étkezővel.)
33.000 Ft/éj
36.000 Ft/éj
41.000 Ft/éj
Menta lakosztály
(Kétszobás, 84 nm-es tetőtéri
apartman két zuhanyzós,
külön WC-s fürdőszobával,
minikonyhával és étkezővel.)
36.000 Ft/éj
39.000 Ft/éj
46.000 Ft/éj
A Villa lakosztály
(80 nm-es lakás nappalival,
hálóval, konyha-étkezővel.
Zuhanyzós fürdőszoba külön
WC-vel. Hatalmas, bútorozott
fedett terasz épített grillel.)
45.000 Ft/éj
49.000 Ft/éj
58.000 Ft/éj

 

 

Szolgáltatások

Ár

Pótágy, babaágy (+1 fő) 4.500 Ft/éj
Reggeli (bőséges büféreggeli) 3.800 Ft/fő/éj
12 év alatt 2.400 Ft/fő/éj
Vacsora (3 fogásos menüvacsora) 5.900 Ft/fő/éj
12 év alatt 4.000 Ft/fő/éj
Háziállat-felár 4.000 Ft/nap
Piknik-kosár 7.000 Ft
Kerékpár kölcsönzés 3.000 Ft/nap

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Étel-ital

Svédasztalos reggeli őrségi és házi finomságokkal.
Kiváló borok, háziszörpök, citromfüves limonádé a teraszon.
Ötórai tea vagy kávé frissen sült süteményekkel.

Királyi reggeli

Egy kiadós reggeli megalapozza az aktívan, túrázással, felfedezéssel töltött napot. Vendégeink gazdag kínálatból válogathatnak kedvükre a reggelizőpultról.

Az európai stílusú gazdag, választékos reggelit saját sütésű kenyerekkel, péksüteményekkel, brióssal és kaláccsal, házi lekvárokkal, pástétomokkal és – ahogy a természet engedi – a Kosbor Panzió kertjében vagy a környéken termett zöldségekkel, gyümölcsökkel egészítjük ki.

A kínálatból

 • frissen sült zsemlék, többféle magvas és fehér kenyér
 • házi péksütemények, briós, kakaós kalács
 • vaj, méz, saját készítésű lekvárkülönlegességek
 • házi pástétomok és krémes ínyencségek
 • mangalica kolbász, szalonna, füstölt termékek
 • kézműves tehén- és kecskesajtok
 • sonkák, felvágottak, sajtok
 • paradicsom, paprika, uborka, újhagyma, retek (ha tehetjük, saját termésből)
 • friss falusi tojásból rántotta, tükörtojás, ham&eggs, kemény vagy lágytojás
 • friss házi tej, joghurtok friss gyümölcsökkel, müzli
 • gyümölcslevek, kávé, teák
 • házi teakeverék a kertben termő gyógynövényekből

Békebeli uzsonna

Uzsonnázzon a teraszon! Jó időben délutánonként frissen sült kuglóffal és habos kávéval várjuk a túrázásban kellemesen elfáradt vendégeinket.

Az uzsonnát a teraszon vagy a kertben szolgáljuk fel, mellé egy jó könyv vagy egy jóbarát társaságát ajánljuk, ha a madárcsicsergés és a simogató délutáni napsütés nem lenne elég.

Borozó-szörpöző

A teraszon vagy a borozópincében kóstolhat válogatott magyar fehér- és vörösborainkból, pálinkáinkból.

Alkoholmentes vendégeinknek és a gyerekeknek házi készítésű szörpökkel (málna, szőlő, gyömbér, levendula) és friss limonádéval (citromfüves, mentás) kedveskedünk.

Citromfüves-gyömbéres limonádé

 • 4 cl házi gyömbérszörp
 • citrom, lime, narancs
 • két szál citromfű
 • 1-2 levél borsmenta
 • néhány jégkocka
 • szóda vagy ásványvíz

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Étel-ital

Svédasztalos reggeli őrségi és házi finomságokkal.
Kiváló borok, háziszörpök, citromfüves limonádé a teraszon.
Ötórai tea vagy kávé frissen sült süteményekkel.

Királyi reggeli

Egy kiadós reggeli megalapozza az aktívan, túrázással, felfedezéssel töltött napot. Vendégeink gazdag kínálatból válogathatnak kedvükre a reggelizőpultról.

Az európai stílusú gazdag, választékos reggelit saját sütésű kenyerekkel, péksüteményekkel, brióssal és kaláccsal, házi lekvárokkal, pástétomokkal és – ahogy a természet engedi – a Kosbor Panzió kertjében vagy a környéken termett zöldségekkel, gyümölcsökkel egészítjük ki.

A kínálatból

 • frissen sült zsemlék, többféle magvas és fehér kenyér
 • házi péksütemények, briós, kakaós kalács
 • vaj, méz, saját készítésű lekvárkülönlegességek
 • házi pástétomok és krémes ínyencségek
 • mangalica kolbász, szalonna, füstölt termékek
 • kézműves tehén- és kecskesajtok
 • sonkák, felvágottak, sajtok
 • paradicsom, paprika, uborka, újhagyma, retek (ha tehetjük, saját termésből)
 • friss falusi tojásból rántotta, tükörtojás, ham&eggs, kemény vagy lágytojás
 • friss házi tej, joghurtok friss gyümölcsökkel, müzli
 • gyümölcslevek, kávé, teák
 • házi teakeverék a kertben termő gyógynövényekből

Békebeli uzsonna

Uzsonnázzon a teraszon! Jó időben délutánonként frissen sült kuglóffal és habos kávéval várjuk a túrázásban kellemesen elfáradt vendégeinket.

Az uzsonnát a teraszon vagy a kertben szolgáljuk fel, mellé egy jó könyv vagy egy jóbarát társaságát ajánljuk, ha a madárcsicsergés és a simogató délutáni napsütés nem lenne elég.

Borozó-szörpöző

A teraszon vagy a borozópincében kóstolhat válogatott magyar fehér- és vörösborainkból, pálinkáinkból.

Alkoholmentes vendégeinknek és a gyerekeknek házi készítésű szörpökkel (málna, szőlő, gyömbér, levendula) és friss limonádéval (citromfüves, mentás) kedveskedünk.

Citromfüves-gyömbéres limonádé

 • 4 cl házi gyömbérszörp
 • citrom, lime, narancs
 • két szál citromfű
 • 1-2 levél borsmenta
 • néhány jégkocka
 • szóda vagy ásványvíz

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Őrségi programok

Zavartalan pihenés a kertben.
Gyalog, kerékpárral, autóval az Őrségi Nemzeti parkban.
Három ország felfedezése.

3 hektár nyugalom

A Kosbort hatalmas birtok veszi körül, gyümölcsfákkal, réttel, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal, ahol vendégeink élvezhetik a csendet és végtelen nyugalmat.

A belső kertben körbefutó tornác padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni a madárcsicsergést, beszívni a fűszernövényektől illatozó levegőt. Az épület végénél lévő fedett “tüppedő” terasz pedig a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence, de a szeptemberi szarvasbőgést is innen a legjobb hallgatni.

 

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tavasszal tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshelyet elneveztük.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Az Őrségben

Az Őrségi Nemzeti Park számos alkalommal szervez vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával. A különleges élőhelyek, növénytársulások, helyi értékek bemutatására számos tanösvényt alakított ki a Nemzeti Park, Magyarszombatfáról Velemérig fut a Sárgaliliom tanösvény,  Felsőszölnökről a hármashatárig vezet a Hármashatár tanösvény,  de van Körtike,  Fürge cselle, Rókagomba, Rezgőnyár, Szala-menti és még sok más …

Az aktív pihenés szerelmesei számára számtalan lehetőséget kínál a környék.  A kisebb körtúrák, vagy az erdőket, lápokat bejáró útvonalak, a gazdag túraút hálózat  mellett az országos kéktúra nyugati szakasza is végigjárható.  Rövidebb-hosszabb, könnyebb és nehezebb kerékpáros útvonalak közül választhatnak változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át,  számos útvonalat kínál . A Kosbor mellett fut a Kéktúra útvonala, emellett számos, jól kitáblázott túraútvonal, valamint a Nemzeti Park tanösvényei várják a gyalogosan túrázókat.  A kerékpározás szerelmeseinek  őrségi kerékpáros útvonalak mellett akár három országot is körbejárhatnak.

Az Őrségben számos ritkaságot láthat: a legnagyobb európai szárazföldi emlős, az európai bölény visszatelepített csordája vagy az eurázsiai vadlovak Szalafőn,  a jégkorszakból itt maradt kereklevelű harmatfű Szőcén a lápréten és a Lápok Házában, hazánk lepkefaunájának kétharmada (1645 lepkefaj, köztük számtalan igazi ritkaság) a  tavaszi és nyári réteken, az őrségi kertekben a mai napig megtalálható hagyományos gyümölcsfajták (megtekinthető a Csörgőalma Gyümölcsöskertben)

Kihagyhatatlan látnivalókban is bővelkedik az Őrség:  Pityerszer, az őrségi népi műemlékegyüttes, a szőcei láprét és a Lápok Háza, Aquilai Szt. János freskói a Veleméri templomban, az őrségi fazekasműhelyek, a fakazettás mennyezetű református templom Szentgyörgyvölgyön, a gödörházi vagy a pankaszi harangláb, mind-mind élményekkel gazdagítják az ide látogatókat.

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshely a nevét kapta.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A gyalogtúrázók paradicsoma a környék, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

A kerékpározás szerelmesei a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be az Őrség dombságának lankás útjain, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshely a nevét kapta.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A gyalogtúrázók paradicsoma a környék, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

A kerékpározás szerelmesei a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be az Őrség dombságának lankás útjain, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.

Őrségi gombák

Számos ritka gombafaj található, de a legfinomabb vargányák és rókagombák is bekerülnek a kosarakba.

Fürdőkultúra

A wellness szerelmeseinek is kiváló kiindulópont a Kosbor Panzió, aminek a közelében több kiváló fürdő is található.

A Hundertwasser által tervezett Rogner Bad Blumau, Európa talán legszebb termálfürdője, mindössze 70 km-re, másfél órás autózásra található.

Az Őrséghez legközelebb eső termálstrand a szlovéniai Alsómarácon (Moravske Toplice) van, csupán 13 km-re. Jól kiépített, mintegy 20 termálvizes medencével rendelkező élményfürdő, a belső terekben egymás felett elhelyezkedő medencék és vízesések nyújtanak különleges élményt. A fürdőbe kedvezményes belépőjegyet kínálunk.

A magyar oldalon a Lenti Termálfürdő 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiváló mozgásszervi és ízületi problémák ellen. A szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness élmény- és termálpark kényeztető szolgáltatások sorát és regenerálódást nyújt az ideérkező vendégek számára. A fürdő egyedülálló mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük szoros összhangban kialakított természetes kőburkolatok biztosítják.

A szombatfai fazekasok

A mi falunk, Magyarszombatfa a fazekasok ősi fellegvára. Nem véletlenül nevezik a “gerencsérek földjének”. Magyarszombatfán ma is számos fazekas dolgozik, nyolcvan éve pedig majd százan éltek az ősi hivatásból.

A zöldmázas cserépedények a környék jellegzetes, és szerintünk legszebb darabjai. A Kosbor Panzióban is használunk ilyeneket, mert nemcsak gyönyörűek, de nagyon jól is használhatóak sütésre.

Fazekasmúzeum és korongozás: a mesterek türelemmel és szeretettel vonják be a korongozás teremtő örömébe a gyerekeket és a felnőtteket. Ha megismerkednétek a korongozás művészetével, örömmel megszervezzük, hogy az egyik fazekasműhelyben fogadjanak benneteket. Korongozás előtt (vagy helyett) pedig látogassatok el a magyarszombatfai fazekasmúzeumba, ahol első kézből tudhattok meg mindent a gerencsérek hagyományairól.

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Őrségi programok

Zavartalan pihenés a kertben.
Gyalog, kerékpárral, autóval az Őrségi Nemzeti parkban.
Három ország felfedezése.

3 hektár nyugalom

A Kosbort hatalmas birtok veszi körül, gyümölcsfákkal, réttel, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal, ahol vendégeink élvezhetik a csendet és végtelen nyugalmat.

A belső kertben körbefutó tornác padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni a madárcsicsergést, beszívni a fűszernövényektől illatozó levegőt. Az épület végénél lévő fedett “tüppedő” terasz pedig a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence, de a szeptemberi szarvasbőgést is innen a legjobb hallgatni.

 

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tavasszal tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshelyet elneveztük.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Az Őrségben

Az Őrségi Nemzeti Park számos alkalommal szervez vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával. A különleges élőhelyek, növénytársulások, helyi értékek bemutatására számos tanösvényt alakított ki a Nemzeti Park, Magyarszombatfáról Velemérig fut a Sárgaliliom tanösvény,  Felsőszölnökről a hármashatárig vezet a Hármashatár tanösvény,  de van Körtike,  Fürge cselle, Rókagomba, Rezgőnyár, Szala-menti és még sok más …

Az aktív pihenés szerelmesei számára számtalan lehetőséget kínál a környék.  A kisebb körtúrák, vagy az erdőket, lápokat bejáró útvonalak, a gazdag túraút hálózat  mellett az országos kéktúra nyugati szakasza is végigjárható.  Rövidebb-hosszabb, könnyebb és nehezebb kerékpáros útvonalak közül választhatnak változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át,  számos útvonalat kínál . A Kosbor mellett fut a Kéktúra útvonala, emellett számos, jól kitáblázott túraútvonal, valamint a Nemzeti Park tanösvényei várják a gyalogosan túrázókat.  A kerékpározás szerelmeseinek  őrségi kerékpáros útvonalak mellett akár három országot is körbejárhatnak.

Az Őrségben számos ritkaságot láthat: a legnagyobb európai szárazföldi emlős, az európai bölény visszatelepített csordája vagy az eurázsiai vadlovak Szalafőn,  a jégkorszakból itt maradt kereklevelű harmatfű Szőcén a lápréten és a Lápok Házában, hazánk lepkefaunájának kétharmada (1645 lepkefaj, köztük számtalan igazi ritkaság) a  tavaszi és nyári réteken, az őrségi kertekben a mai napig megtalálható hagyományos gyümölcsfajták (megtekinthető a Csörgőalma Gyümölcsöskertben)

Kihagyhatatlan látnivalókban is bővelkedik az Őrség:  Pityerszer, az őrségi népi műemlékegyüttes, a szőcei láprét és a Lápok Háza, Aquilai Szt. János freskói a Veleméri templomban, az őrségi fazekasműhelyek, a fakazettás mennyezetű református templom Szentgyörgyvölgyön, a gödörházi vagy a pankaszi harangláb, mind-mind élményekkel gazdagítják az ide látogatókat.

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshely a nevét kapta.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A gyalogtúrázók paradicsoma a környék, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

A kerékpározás szerelmesei a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be az Őrség dombságának lankás útjain, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshely a nevét kapta.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A gyalogtúrázók paradicsoma a környék, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

A kerékpározás szerelmesei a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be az Őrség dombságának lankás útjain, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.

Őrségi gombák

Számos ritka gombafaj található, de a legfinomabb vargányák és rókagombák is bekerülnek a kosarakba.

Fürdőkultúra

A wellness szerelmeseinek is kiváló kiindulópont a Kosbor Panzió, aminek a közelében több kiváló fürdő is található.

A Hundertwasser által tervezett Rogner Bad Blumau, Európa talán legszebb termálfürdője, mindössze 70 km-re, másfél órás autózásra található.

Az Őrséghez legközelebb eső termálstrand a szlovéniai Alsómarácon (Moravske Toplice) van, csupán 13 km-re. Jól kiépített, mintegy 20 termálvizes medencével rendelkező élményfürdő, a belső terekben egymás felett elhelyezkedő medencék és vízesések nyújtanak különleges élményt. A fürdőbe kedvezményes belépőjegyet kínálunk.

A magyar oldalon a Lenti Termálfürdő 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiváló mozgásszervi és ízületi problémák ellen. A szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness élmény- és termálpark kényeztető szolgáltatások sorát és regenerálódást nyújt az ideérkező vendégek számára. A fürdő egyedülálló mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük szoros összhangban kialakított természetes kőburkolatok biztosítják.

A szombatfai fazekasok

A mi falunk, Magyarszombatfa a fazekasok ősi fellegvára. Nem véletlenül nevezik a “gerencsérek földjének”. Magyarszombatfán ma is számos fazekas dolgozik, nyolcvan éve pedig majd százan éltek az ősi hivatásból.

A zöldmázas cserépedények a környék jellegzetes, és szerintünk legszebb darabjai. A Kosbor Panzióban is használunk ilyeneket, mert nemcsak gyönyörűek, de nagyon jól is használhatóak sütésre.

Fazekasmúzeum és korongozás: a mesterek türelemmel és szeretettel vonják be a korongozás teremtő örömébe a gyerekeket és a felnőtteket. Ha megismerkednétek a korongozás művészetével, örömmel megszervezzük, hogy az egyik fazekasműhelyben fogadjanak benneteket. Korongozás előtt (vagy helyett) pedig látogassatok el a magyarszombatfai fazekasmúzeumba, ahol első kézből tudhattok meg mindent a gerencsérek hagyományairól.

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Ajándékozz Kosbort!

Ajándékozd meg szeretteidet Kosbor ajándék-kártyával, hogy ők is élvezhessék a meghittséget, a finom luxust, az erdő csendjét és három ország csodáját. 

Választhatsz egyösszegű, szabadon felhasználható kártyát, vagy össze is állíthatsz egy teljes nyaralást tetszés szerint. 

Kosbor ajándékkártya

Vásárolj Kosbor ajándékkártyát szeretteidnek, akár egy adott összegben, akár adott szobára és időszakra. A Kosbor ajándékkártya bármikor beváltható, s nálunk tavasszal, nyáron, ősszel és télen egyaránt meghittség, finom luxus, az erdő csendje és három ország csodája várja a megajándékozottat.

Kétféle kártya közül választhatsz:

 • Nyaralás: választhatsz szobát, szolgáltatásokat, a Kosborban töltött éjszakák számát – azaz összeállíthatsz egy teljes nyaralást
 • Összeg: csak megadsz egy összeget, ami tetszés szerint felhasználható a Kosborban, bármelyik szolgáltatásra

Ajánlatkérés

Mondd el személyesen vagy írd meg nekünk az alábbi elérhetőségeken, hogy mit szeretnél ajándékozni és rövid egyeztetés után postázzuk a választott szolgáltatásokkal feltöltött, exkluzív csomagolású  kártyát neked vagy akár közvetlenül a megajándékozottnak

+36-30-9522-478

info@kosborpanzio.hu

Vagy töltsd ki az alábbi űrlapot, és mi hamarosan visszajelzünk a részletekkel kapcsolatban.

Ajándékkártya-rendelés

Kártya típus

Választott szoba

Szolgáltatások

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

kedvezmény-kártya

Kiváló helyszín csapatépítő kirándulásokhoz és tréningekhez. A munkához megfelelő környezetet akár a szabadban, valamelyik teraszon vagy a kertben, akár bent, egy terem vagy nagyobb szoba berendezésével ki tudjuk alakítani.

szolgáltatások cégeknek

 • csapatépítő- és tréninghelyszín 5-20 fő számára
 • catering (főétkezések, ill. harapnivaló és hideg/forró italok a rövid szünetekre)
 • projektor, whiteboard, flipboard
 • megfelelő helyiségek berendezése igény szerint
 • szállás a helyszínen, további szállások szervezése a közelben
 • az esetleges esti buli megszervezése

A Kosbor Panzió meghittségének köszönhetően a céges rendezvények alkalmával biztosítani tudjuk a teljes zavartalanságot, hiszen ilyenkor nincs más vendég a házban, az egész panzió és a kert kizárólag az Önök rendelkezésére áll.

Ajánlatkérés

Céges terveivel kapcsolatban keressen minket személyesen, hogy közösen alakíthassuk ki a feltételeket, és személyre szabott ajánlatot adhassunk:

 

+36-30-9522-478

info@kosborpanzio.hu

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Esküvő

Meghitt szabadtéri esküvők és lakodalmak tökéletes helyszíne 50 főig. Catering, dekoráció, fotózási helyszín, romantikus nászutas lakosztály, szállásszervezés az egész násznépnek.

Esküvői szolgáltatások

 • lakodalom- és esküvőhelyszín
 • esküvőhelyszín  Fény Templomában
 • nászutas lakosztály, szállás a helyszínen
 • további szállások szervezése a közelben a násznépnek
 • lakodalmi catering
 • esküvői dekoráció, virágok, fotózás, zene szervezése
 • fotózási helyszín a birtokon 

Ajánlatkérés

Esküvői vagy nászutas terveivel kapcsolatban keressen minket személyesen, hogy közösen alakíthassuk ki a nagy napot, és személyre szabott ajánlatot adhassunk:

+36-30-9522-478

info@kosborpanzio.hu

A Kosbor Panzió a fentieken túl kiváló helyszín lehet friss házasok nászútjához is.

Feldíszített lakosztályt, pezsgős reggelit az ágyba, gyertyafényes vacsorát, zavartalan búvóhelyet kínálunk az ijfú párnak, hogy kipihenhessék a lagzi fáradalmait és újult erővel készülhessenek a közös életre. 

A nászúttal kapcsolatban érdeklődjön a fenti elérhetőségeken, vagy egyszerűen kedveskedjen tetszőleges összegű ajándékutalvánnyal az ifjú párnak! 

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Ajánlataink

Reggeli őrségi finomságokkal, válogatott borok, háziszörpök.
Pihenés a kertben, programok az Őrségben és környékén.
Esküvők és céges rendezvények, tréningek szervezése. 
Ajándékozzon Kosbor-nyaralást szeretteinek.  

Királyi reggelik, válogatott borok

Indítsd a napot egy kiadós reggelivel a Kosborban. Házi pástétomokkal és lekvárokkal, frissen sült péksüteményekkel, különleges sajtokkal kedveskedünk vendégeinknek.

Délután békebeli uzsonnát kínálunk friss kuglóffal, süteményekkel és habos kávéval vagy kakaóval. Balzsamos nyárestéken a teraszon válogatott magyar borokkal, frissítő limonádéval és háziszörpökkel várjuk az erei sétáról visszatérő túrázókat. 

 

Őrségi programok

Zavartalan lazulás a háromhektáros kertben eldugott padokon, nyugágyakon vagy túrázás az Őrségi Nemzeti Parkban. 

Fedezd fel három ország csodáját! A csodálatos Őrség és Vendvidék mellett a közeli Szlovéniában vár Lendva, Ptuj és Muraszombat, Ausztriában pedig a Zotter csokiszínház vagy a Bad Blumau fürdő fantasztikus épületei.

Esküvői helyszín

Szervezzétek esküvőtöket a Kosbor Panzióba! Kisebb, 30-50 fős esküvők és lakodalmak tökéletes helyszíne a Kosbor Panzió. 

Esküdjetek örök hűséget egymásnak az erdő mélyén a tündéri Fény Templomában vagy tartsátok meg a polgári szertartást a Kosbor Panzió gyönyörű birtokán! Szép időben a kertben vagy a teraszon ünnepelhettek a családdal és a barátokkal.

 

 

Céges elvonulás

Kiváló helyszín csapatépítő kirándulásokhoz és tréningekhez. A munkához megfelelő környezetet akár a szabadban, valamelyik teraszon vagy a kertben, akár bent, egy terem vagy nagyobb szoba berendezésével ki tudjuk alakítani.

Ajándékozz Kosbort!

Ajándékozd meg szeretteidet Kosbor-ajándékkártyával, hogy ők is élvezhessék a finom luxust, az erdő csendjét és három ország csodáját.

Az ajándékkártya szólhat tetszőleges összegről, amit a megajándékozott a Kosbor Panzió bármely szolgáltatására beválthat, vagy összeállíthatsz neki(k) egy teljes nyaralást is, adott szobára és időszakra, mindenféle szolgáltatásokkal.

 

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Meseszép szobák

Gyönyörű kétágyas szobák és külön-hálószobás lakosztályok.
Egyedi antik bútorok, tágas fürdőszobák, kényelmes ágyak, ropogós ágynemű.

Lakosztályok

Négy egyedi, stílusos lakosztály,  antik bútorokkal és minden kényelemmel felszerelve. Mindegyikben külön hálószoba – benne extra nagy franciaágy -, nappali és fürdőszoba.  Finom luxus két személyre, vagy családi lakrész, hiszen a nappaliban egy faragott ágy és a kinyitható kanapé  további fekhelyeket biztosít. A kényelmet konyha-étkező teszi teljessé.

Kétágyas szobák

Öt egyedi, antik bútorokkal berendezett kétágyas szoba , egyikük akadálymentesített, kerekesszékkel is könnyen használható. A szobákban kétágyassá alakítható dupla ágy, fotelek/székek és asztal, 2 éjjeliszekrény, ruhásszekrény, ill. többségükben komód és hűtőszekrény is található. Mindegyikhez tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba tartozik.

Szolgáltatások 

Szobák felszereltsége, reggeli, italkínálat, wifi, parkolási lehetőség, kerékpár-bérlés, programszervezés, stb:

Áraink 

Kétágyas szobák 22.000 Ft-tól/éj, lakosztályok 33.000 Ft-tól/éj, reggeli 3.200 Ft/fő/éj … aktuális áraink itt:

Foglalási feltételek 

Foglalási és lemondási feltételek, előlegfizetés, idegenforgalmi adó,  kártyás fizetés, SZÉP-kártya elfogadás, stb:

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

 

Finom luxus és három ország csodája

 

Szolgáltatások

A szobák felszereltsége, reggeli, kerékpárbérlés, épített környezet, foglalási és lemondási feltételek, kártyaelfogadás, IFA.

A szobák felszereltsége

 • ingyenes wifi minden szobában és a panzió területén
 • egyedi berendezés, csodálatosan felújított antik bútorok minden szobában
 • a fürdőszobákban puha törölközők és kilépő, hajszárító, magas színvonalú bekészítés (tusfürdő-sampon, szappan, piperecikkek)
 • kérésre televíziót, vasalót bekészítünk a szobába
 • ajándék instant kávé, tea, cukor, tejpor a szerviztálcán
 • vízforraló, hűtőszekrény minden szobában
 • a kétágyas szobákban kávéscsészék, poharak; az apartmanokban jól felszerelt minikonyhák és étkezők

Épület és környezet

 • egyedien fűthető szobák
 • közös étkező-reggeliző helyiség
 • nyitott és fedett teraszok, borozó-kávézó pince
 • tűzrakó és grillező helyek, szükséges eszközökkel, tűzifával (faszén napi áron, tűzifa ingyenesen)
 • kerti pihenő- és búvóhelyek a közel 3 hektáros birtokon elszórva
 • környezetbarát megoldások (napkollektor, hőcserélős szellőztetés, esővizes WC-öblítés)
 • ingyenes parkoló, térkamerás védelem, széf a szobákban

Kényelem

 • gazdag reggeli frissen sütött péksüteményekkel, házi lekvárokkal, pástétomokkal, kolbászkülönlegeségekkel, vegetáriánus ételekkel
 • ingyenes kerékpárok
 • állatbarát szálláshely (háziállatot napidíj ellenében, előzetesen egyeztetve fogadunk)

Kártyaelfogadás

 • VISA, MasterCard bankkártyákat elfogadunk
 • SZÉP kártyát elfogadunk (mindhárom zseb alkalmas a szálláshelyen való fizetésre)
 • a szállás, a fogyasztás és a szolgáltatások egyaránt fizethetők kártyával

 

Lemondási feltételek

Legkésőbb 14 nappal az érkezés előtt kötbér felszámolása nélkül lemondhatja a foglalását. A 14 napos határidőn belül történő lemondás esetén a kötbér mértéke az idegenforgalmi adó mentes foglalás (szállásköltség és rendelt szolgáltatások) értékének 40 %-a, amelyet a kapott előlegből levonunk. Amennyiben a szobát részben vagy egészben ki tudjuk adni, az előleg arányos részét visszautaljuk.

Idegenforgalmi adó

Az IFA 18-70 év között fizetendő magyar állampolgárság esetén, összege jelenleg 300 Ft/fő/éj (a szobaár nem tartalmazza)

Kosbor Panzió | Őrségi LUXUS

 


 

 

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

 

 

Levendula akadály-mentes szoba

Kétágyas szoba gyönyörű berendezéssel, akadálymentesített fürdőszobával.

füstmentes

férőhely: 2 fő

min. 2 éjszaka

apró Ékszerdoboz

Levendula szobánk kerekesszékes, vagy nehezen mozgó vendégeink számára is könnyen megközelíthető: az ajtók szélesek, nincsenek küszöbök, minden elérhető magasságban van, a “roll-in” zuhanyzó tágas, és a WC-nél kapaszkodó, a szobában  pedig több segélyhívó gomb került felszerelésre.

A szobában két egyszemélyes ágy van, amik összetolva kényelmes franciaággyá alakíthatóak. A beépített szekrény és az éjjeliszekrények bőséges tárolóhelyet biztosítanak.

Az antik tálalóasztalkán megtalál mindent, ami a kávé- vagy teafőzéshez szükséges lehet, és ezeket az asztal mellett lévő két kecses széken stílusosan el is fogyaszthatja. 

A közvetlenül a fedett terasz mellett, az árnyas tornácról nyíló elkülönült szoba a nyári kánikulában is hűvös marad, miközben a környezetbarát hőcserélős szellőztető mindig friss levegőt biztosít.

 

p
 • kétágyas szoba franciaággyal
 • a tornácról nyílik, a fedett terasz mellett
 • kelet-nyugati fekvésű, kilátással a belső kertre
 • akadálymentesített, kerekesszékkel is jól használható
 • tágas, jól felszerelt fürdőszoba
 • ebben a szobában nincs hűtőszekrény

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Körtike lakosztály

Napfényes földszinti lakosztály külön hálószobával, gyönyörű antik bútorokkal, pici konyhasarokkal és étkezőasztallal, tágas fürdőszobával.

füstmentes

férőhely:2+1+baba

min. 2 éjszaka

babasarok macikkal

A Körtike apartman  meghitt, stílusos berendezése és a modern kor elvárásainak megfelelő, környezetbarát gépészeti megoldásai tökéletes kikapcsolódást nyújtanak.

Az antik bútorokkal berendezett, hangulatos hálószobában extra nagy franciaágy várja a vendégeket.  Gyönyörű, faragott szekrény rejti a széfet, a sarokban pedig tündérien berendezett babasarok rejtőzik.

 

A nappaliban kényelmes kanapé (egy felnőtt vagy két gyerek számára) a sarokban elbújtatva apró, de praktikus konyha található. A konyha felszerelésében kétlapos elektromos tűzhely, hűtőszekrény, mosogató, konyhai eszközök is találhatók, így  egyszerűbb ételeket akár a vendégek is elkészíthetnek. Étkezőasztal egészíti ki a berendezést. 

A jól felszerelt fürdőszobában törölközőszárító radiátor van a fürdőkád mellett.  

p
 • kelet-nyugati fekvésű, kilátással a rétre és a belső udvarra
 • a fedett tornácról nyílik
 • két különbejáratú szoba
 • tágas háló 2 felnőtt (és egy baba) számára
 • a hálóban berendezett babasarok gyerekággyal
 • külön szoba kanapéággyal (1 felnőtt vagy 2 gyerek részére)
 • minikonyha és étkező
 • fürdőszoba káddal

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Zsálya lakosztály

Tágas,  napfényes, stílusosan berendezett emeleti lakosztály,  antik bútorokkal, külön hálószobával, pici konyhasarokkal és étkezőasztallal, kényelmes fürdőszobával

füstmentes

férőhely: 2+2 fő

min. 2 éjszaka

Tágas, napfényes tetőtéri  lakrész, melyben külön hálószoba nyílik a nappali térből. Az előírásokat messze meghaladó szigetelésnek köszönhetően a nyáron is kellemesen hűvös lakosztályokba előhűtött friss levegő áramlik a szellőztetőrendszerből.

A nappaliban étkezőasztal és praktikus konyhasarok található. A konyhában kétlapos elektromos tűzhely, hűtőszekrény, mosogató, konyhai eszközök segítik, hogy egyszerűbb ételeket akár itt is el tudjanak készíteni vendégeink.

 

Kényelmes ülőgarnitúra ad helyet a kellemes beszélgetéseknek,  melynek kihúzható kanapéja és az antik faragott ágy 2 (+1) személy számára megfelelő fekvőhelyet biztosít.

A nappaliból nyíló hálóban extra méretű franciaágy található, egyedileg gyártott matracokkal,  kis beszélgetősarok, ruhásszekrény és éjjeliszekrények teszik teljessé a berendezést. 

Az apartmanhoz zuhanyozóval felszerelt fürdőszoba tartozik.

p
 • tetőtéri apartman kelet-nyugati fekvéssel
 • kilátás a rétre és a belső kertre
 • nappaliból nyíló külön hálószoba (2 fő)
 • extra széles franciaágy
 • kinyitható kanapé és parasztágy (1+2 fő)
 • felszerelt minikonyha, hűtőszekrény, étkező
 • tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

menta lakosztály

Tágas,  napfényes, stílusosan berendezett emeleti lakosztály,  antik bútorokkal, külön hálószobával, pici konyhasarokkal és étkezőasztallal, kényelmes fürdőszobával

füstmentes

férőhely: 2+2 fő

min. 2 éjszaka

Tágas, napfényes tetőtéri  lakrész, melyben külön hálószoba nyílik a nappali térből. Az előírásokat messze meghaladó szigetelésnek köszönhetően a nyáron is kellemesen hűvös lakosztályokba előhűtött friss levegő áramlik a szellőztetőrendszerből.

A nappaliban étkezőasztal és a sarokban elbújtatva apró, de praktikus konyha található. A konyha felszerelésében kétlapos elektromos tűzhely, hűtőszekrény, mosogató, konyhai eszközök is találhatók, így  az egyszerűbb ételek itt is elkészíthetők.  Kényelmes ülőgarnitúra ad helyet a kellemes beszélgetéseknek, melynek kihúzható kanapéja és egy antik ágy biztosít további fekvőhelyet 2 (+1) személy számára is.

 

A nappaliból nyíló hálóban extra méretű franciaágy található, egyedileg gyártott matracokkal,  kis beszélgetősarok, ruhásszekrény és éjjeliszekrények teszik teljessé a berendezést. 

Az apartmanhoz két zuhanyozóval felszerelt fürdő és külön WC tartozik.

p
 • tetőtéri sarokapartman déli és nyugati fekvéssel
 • kilátás a hátsó és a belső kertre
 • külön hálószoba extra méretű franciaággyal
 • kinyitható kanapé és parasztágy
 • minikonyha, étkező-asztal 6 székkel
 • kávézósarok a hálóban
 • kétzuhanyzós fürdőszoba
 • külön WC

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

A villa

Igazi luxus az erdő szélén, egy önálló épületben. Hatalmas, kényelmesen berendezett  terasszal, saját, árnyékos parkolóval.

Tágas konyha-étkező az előtérben, nappali, hálószoba, zuhanyzós fürdőszoba és külön WC tartozik hozzá.

saját terasz

 

férőhely: 2+3 fő

 

min. 2 éjszaka

 

Luxuslak az erdőszélen

A Villa – az egyetlen épület a birtokon, amelyet az építkezés során meg tudtunk menteni – a régi gazda lakóháza volt. Városias ablakaival, nagy belmagasságával kitűnt a falu korabeli épületei közül is. A régi lakóházból igazi luxus-apartmant alakítottunk ki 2015-ben: a teljes felújítás során minőségi anyagokat, stílusos berendezést, modern, környezetbarát gépészeti megoldásokat alkalmazva a mai kor igényeit tökéletesen kielégítő, ugyanakkor a régi korok hangulatát idéző lakrészt hoztunk létre.

A nappaliból nyíló kényelmes, stílusos hálószobában extra nagy franciaágy várja a vendégeket. Az egyedileg gyártott matracok tökéletes alvást biztosítanak.

A konyhából nyíló nappaliban faragott ágy és kényelmes ülőgarnitúra található,  szükség esetén a kanapé kinyitásával akár három személynek is fekvőhelyet biztosít.

Az előtérben kialakított kényelmes, jól használható konyhában az antik és a modern bútorok tökéletes összhangban vannak egymással, a főzést kerámia főzőlap és elektromos sütő teszi egyszerűvé. A helyiségben ötszemélyes étkezőgarnitúra is helyet kapott.

Az előtérből nyíló stílusos, de mégis modern fürdőszobában zuhanyzó található, a WC külön helyiségben kapott helyett.

p
 • extra széles franciaágy
 • kerámialapos tűzhely
 • villanysütő, elszívó
 • kinyitható kanapé plusz parasztágy
 • egyedi antik bútorok
 • zuhanyzós fürdőszoba
 • külön WC
 • kb. 100nm saját terasz
 • kerti bútorok
 • épített grilltűzhely
 • nyugati fekvésű terasz, kilátással a dombra és a birtok erdő felőli részére

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Pajta kétágyas szobák

Négy egyedi bútorokkal berendezett szoba a tornácról nyíló külön épületszárnyban, a régi pajta helyén. Két-két szoba a földszinten és az emeleten, a lenti előtérben fogas, a fentiben pihenő- beszélgetősarok két fotellel és dohányzóasztallal.

A szobákban kétágyassá alakítható dupla ágy, fotel, szék és asztal, 2 éjjeliszekrény, ruhásszekrény, komód és hűtőszekrény található, és mindegyikhez tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba tartozik.

füstmentes

 

férőhely: 2 fő

 

min. 2 éjszaka

 

Tündéri szobák pároknak

A régi szénapajta helyén épült szárnyban – mely a tornácról nyílik – négy, egyedi antik bútorokkal berendezett kétágyas szoba található.

A földszinti két szobában extra méretű franciaágyakat, a tetőtéri két szobában két, összetolható egyszemélyes ágyat helyeztünk el.  A  tágas, kényelmes szobákban szekrények, komódok, stílusos fotelok és székek, kis asztalok szolgálják a kényelmet.

A szobában hűtőszekrény és szerviztálca is van, amelyen megtalálható  minden, ami a kávé-teakészítéshez szükséges lehet.  

Mindegyik szobához tágas, jól felszerelt, különlegesen berendezett fürdőszoba tartozik.

 

Képek a szobákról

Ördögi részletek

Mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik. Ezért azon túl, hogy kényelmes ágyakkal és modern fürdőszobákkal állunk vendégeink rendelkezésére, arra is figyelmet fordítunk, hogy az apróságok összhangban legyenek a szobákban. 

A gondosan felújított antik bútorokból álló berendezéshez tündéri kiegészítőket is válogattunk; a szobákban porcelán kávéskészletek,  kristályvázák, mindenféle régi tárgyak is találhatók, a falakat pedig régi arcképek vagy akár bekeretezett csipketerítők díszítik. 

A kiegészítők és a faragott szekrényajtók, egyedi ágyvégek, klasszikus szövetek együtt hozzák létre azt a békebeli polgári hangulatot, amire a Kosbor Panzió felépítésekor törekedtünk, és amit vendégeink az évek során megszerettek. 

 

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Kétágyas szobák

Tágas kétágyas szobák zuhanyzós fürdőszobával, egyedi antik bútorokkal berendezve.

Pajta 1-4


.

4 db kétágyas szoba egyedi antik bútorokkal, tágas fürdőszobákkal. 

.

Levendula


.

Kétágyas szoba gyönyörű berendezéssel, akadálymentesített fürdőszobával.

.

Foglalás azonnal

Kosbor Panzió | Őrségi szállás

.


.

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

.

Lakosztályok

4 egyedi, stílusos lakosztály,  antik bútorokkal és minden kényelemmel felszerelve. Mindegyikben külön hálószoba – benne extra nagy franciaágy -, nappali és fürdőszoba.  Finom luxus két személyre, vagy családi lakrész, hiszen a nappaliban egy faragott ágy és a kinyitható kanapé  további fekhelyeket biztosít. A kényelmet konyha-étkező teszi teljessé.

A Villa


.

Igazi luxus az erdő szélén, egy önálló épületben. Hatalmas, kényelmesen berendezett  terasszal, saját, árnyékos parkolóval, tágas konyha-étkező helyiséggel

.

Menta


.

Tágas,  napfényes, stílusosan berendezett emeleti lakosztály,  antik bútorokkal, külön hálószobával, pici konyhasarokkal és étkezőasztallal, kényelmes fürdőszobával

.

Zsálya


.

.
Napfényes lakosztály külön hálószobával, gyönyörű antik bútorokkal, pici konyhasarokkal és étkezőasztallal, tágas fürdőszobával

.

Körtike


.

Meghitt lakosztály a földszinten, kis előszobával, melyből a hálószoba, a nappali  és a fürdő nyílik. Antik bútorokkal, hangulatos babasarokkal,  a nappaliban konyhasarokkal és étkezőasztallal, a fürdőszobában fürdőkáddal

.

Foglalás azonnal

Kosbor Panzió | Őrségi LUXUS

 


 

 

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

 

 

 

Csapatépítő / tréning

Kiváló helyszín csapatépítő kirándulásokhoz és tréningekhez. A munkához megfelelő környezetet akár a szabadban, valamelyik teraszon vagy a kertben, akár bent, egy terem vagy nagyobb szoba berendezésével ki tudjuk alakítani. 

szolgáltatások cégeknek

 • csapatépítő- és tréninghelyszín 5-20 fő számára
 • catering (főétkezések, ill. harapnivaló és hideg/forró italok a rövid szünetekre)
 • projektor, whiteboard, flipboard
 • megfelelő helyiségek berendezése igény szerint
 • szállás a helyszínen, további szállások szervezése a közelben 
 • az esetleges esti buli megszervezése 

 A Kosbor Panzió meghittségének köszönhetően a céges rendezvények alkalmával biztosítani tudjuk a teljes zavartalanságot, hiszen ilyenkor nincs más vendég a házban, az egész panzió és a kert kizárólag az Önök rendelkezésére áll. 

Ajánlatkérés

Céges terveivel kapcsolatban keressen minket személyesen, hogy közösen alakíthassuk ki a feltételeket, és személyre szabott ajánlatot adhassunk:

 

+36-30-9522-478

info@kosborpanzio.hu

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája

Őrségi programok

Zavartalan pihenés a kertben.
Gyalog, kerékpárral, autóval az Őrségi Nemzeti parkban.
Három ország felfedezése.

3 hektár nyugalom

A Kosbort hatalmas birtok veszi körül, gyümölcsfákkal, réttel, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal, ahol vendégeink élvezhetik a csendet és végtelen nyugalmat.

A belső kertben körbefutó tornác padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni a madárcsicsergést, beszívni a fűszernövényektől illatozó levegőt. Az épület végénél lévő fedett “tüppedő” terasz pedig a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence, de a szeptemberi szarvasbőgést is innen a legjobb hallgatni.

 

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tavasszal tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshelyet elneveztük.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Az Őrségben

Az Őrségi Nemzeti Park számos alkalommal szervez vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával. A különleges élőhelyek, növénytársulások, helyi értékek bemutatására számos tanösvényt alakított ki a Nemzeti Park, Magyarszombatfáról Velemérig fut a Sárgaliliom tanösvény,  Felsőszölnökről a hármashatárig vezet a Hármashatár tanösvény,  de van Körtike,  Fürge cselle, Rókagomba, Rezgőnyár, Szala-menti és még sok más …

Az aktív pihenés szerelmesei számára számtalan lehetőséget kínál a környék.  A kisebb körtúrák, vagy az erdőket, lápokat bejáró útvonalak, a gazdag túraút hálózat  mellett az országos kéktúra nyugati szakasza is végigjárható.  Rövidebb-hosszabb, könnyebb és nehezebb kerékpáros útvonalak közül választhatnak változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át,  számos útvonalat kínál . A Kosbor mellett fut a Kéktúra útvonala, emellett számos, jól kitáblázott túraútvonal, valamint a Nemzeti Park tanösvényei várják a gyalogosan túrázókat.  A kerékpározás szerelmeseinek  őrségi kerékpáros útvonalak mellett akár három országot is körbejárhatnak.

Az Őrségben számos ritkaságot láthat: a legnagyobb európai szárazföldi emlős, az európai bölény visszatelepített csordája vagy az eurázsiai vadlovak Szalafőn,  a jégkorszakból itt maradt kereklevelű harmatfű Szőcén a lápréten és a Lápok Házában, hazánk lepkefaunájának kétharmada (1645 lepkefaj, köztük számtalan igazi ritkaság) a  tavaszi és nyári réteken, az őrségi kertekben a mai napig megtalálható hagyományos gyümölcsfajták (megtekinthető a Csörgőalma Gyümölcsöskertben)

Kihagyhatatlan látnivalókban is bővelkedik az Őrség:  Pityerszer, az őrségi népi műemlékegyüttes, a szőcei láprét és a Lápok Háza, Aquilai Szt. János freskói a Veleméri templomban, az őrségi fazekasműhelyek, a fakazettás mennyezetű református templom Szentgyörgyvölgyön, a gödörházi vagy a pankaszi harangláb, mind-mind élményekkel gazdagítják az ide látogatókat.

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshely a nevét kapta.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A gyalogtúrázók paradicsoma a környék, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

A kerékpározás szerelmesei a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be az Őrség dombságának lankás útjain, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.

Az erdő csendje

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshely a nevét kapta.

Az osztrák, a szlovén és a magyar határ találkozásánál elhelyezkedő terület változatos kistájak összessége. Különleges folyók és patakok formálta dombvidék, melyet a szubalpin klíma, közel ezer forrás, több tucat kisebb-nagyobb patak, titokzatos láp, vadvirágos rétek és a gyantaillatú erdők ölelésében megbúvó apró falvak tesznek varázslatossá.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park szakértői kíséretével szervezünk vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség sajátos világával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával, különleges növény- és állatvilágával.

A gyalogtúrázók paradicsoma a környék, változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át számos ajánlott túraútvonalat járhatunk be. A Kosbor mögötti erdőben és Magyarszombatfa körül húzódik például a Kéktúra útvonala, de az ajánlott túrautakról, a környék látnivalóiról szívesen küldünk előzetes tájékoztatást, vagy megérkezés után is választhat számos tájékoztató kiadványból.

A kerékpározás szerelmesei a rövidebb, könnyű túráktól a 80 km-es távig számos ajánlott túraútvonalat járhatnak be az Őrség dombságának lankás útjain, miközben megismerhetik az Őrség természeti és építészeti látnivalóit.

Őrségi gombák

Számos ritka gombafaj található, de a legfinomabb vargányák és rókagombák is bekerülnek a kosarakba.

Fürdőkultúra

A wellness szerelmeseinek is kiváló kiindulópont a Kosbor Panzió, aminek a közelében több kiváló fürdő is található.

A Hundertwasser által tervezett Rogner Bad Blumau, Európa talán legszebb termálfürdője, mindössze 70 km-re, másfél órás autózásra található.

Az Őrséghez legközelebb eső termálstrand a szlovéniai Alsómarácon (Moravske Toplice) van, csupán 13 km-re. Jól kiépített, mintegy 20 termálvizes medencével rendelkező élményfürdő, a belső terekben egymás felett elhelyezkedő medencék és vízesések nyújtanak különleges élményt. A fürdőbe kedvezményes belépőjegyet kínálunk.

A magyar oldalon a Lenti Termálfürdő 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiváló mozgásszervi és ízületi problémák ellen. A szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness élmény- és termálpark kényeztető szolgáltatások sorát és regenerálódást nyújt az ideérkező vendégek számára. A fürdő egyedülálló mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük szoros összhangban kialakított természetes kőburkolatok biztosítják.

A szombatfai fazekasok

A mi falunk, Magyarszombatfa a fazekasok ősi fellegvára. Nem véletlenül nevezik a “gerencsérek földjének”. Magyarszombatfán ma is számos fazekas dolgozik, nyolcvan éve pedig majd százan éltek az ősi hivatásból.

A zöldmázas cserépedények a környék jellegzetes, és szerintünk legszebb darabjai. A Kosbor Panzióban is használunk ilyeneket, mert nemcsak gyönyörűek, de nagyon jól is használhatóak sütésre.

Fazekasmúzeum és korongozás: a mesterek türelemmel és szeretettel vonják be a korongozás teremtő örömébe a gyerekeket és a felnőtteket. Ha megismerkednétek a korongozás művészetével, örömmel megszervezzük, hogy az egyik fazekasműhelyben fogadjanak benneteket. Korongozás előtt (vagy helyett) pedig látogassatok el a magyarszombatfai fazekasmúzeumba, ahol első kézből tudhattok meg mindent a gerencsérek hagyományairól.

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Kapcsolat és foglalás

Keressen minket az alábbi elérhetőségeken, vagy foglaljon online!

+36-30-9522-478
info@kosborpanzio.hu

Kosbor Panzió

Hogyan juthat ide?

Budapestről:

Zalaegerszegről:

Szombathelyről:

Győrből:

Vonattal, busszal:

 

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Őrségi programok

Zavartalan pihenés a Kosbor hatalmas kertjében.
Gyalog, kerékpárral, autóval az Őrségi Nemzeti parkban.
Három ország felfedezése.

3 hektár nyugalom

A Kosbort hatalmas birtok veszi körül, gyümölcsfákkal, réttel, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal, ahol vendégeink élvezhetik a csendet és végtelen nyugalmat.

A belső kertben körbefutó tornác padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni a madárcsicsergést, beszívni a fűszernövényektől illatozó levegőt. Az épület végénél lévő fedett “tüppedő” terasz pedig a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence, de a szeptemberi szarvasbőgést is innen a legjobb hallgatni.

A Kosbor Panzió közel három hektáros birtoka észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park erdejével. A réten tavasszal tömegével nő az agárkosbor, egy apró lilavirágú védett orchideafajta, amiről a szálláshelyet elneveztük.

Őrségi túrák

Az Őrségi Nemzeti Park gyakran szervez vezetett túrákat, melyeken megismerkedhetnek az Őrség különleges növény- és állatvilágával, a természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával. Számos tanösvényt alakított ki a Nemzeti Park, pl Magyarszombatfáról Velemérig futó Sárgaliliom tanösvényt,  vagy a Felsőszölnökről a hármashatárig vezető Hármashatár tanösvényt.

Az aktív pihenés szerelmesei számára az erdőket, lápokat bejáró útvonalak, a gazdag túraúthálózat  mellett az országos kéktúra nyugati szakasza is végigjárható.  Rövidebb-hosszabb kerékpáros útvonalak közül választhatnak változatos tájakon, gazdag élővilágú erdőkön át, és a szomszédos Szlovénia és Ausztria útjai is remek alkalmat adnak a tekerésre.

Ember és természet

Az Őrségben számos ritkaságot láthat: a legnagyobb európai szárazföldi emlős, az európai bölény visszatelepített csordája vagy az eurázsiai vadlovak Szalafőn,  a jégkorszakból itt maradt kereklevelű harmatfű Szőcén a lápréten és a Lápok Házában, hazánk lepkefaunájának kétharmada (1645 lepkefaj, köztük számtalan igazi ritkaság) a  tavaszi és nyári réteken, az őrségi kertekben a mai napig megtalálható hagyományos gyümölcsfajták (megtekinthető a Csörgőalma Gyümölcsöskertben)

Kihagyhatatlan látnivalókban is bővelkedik az Őrség:  Pityerszer, az őrségi népi műemlékegyüttes, a szőcei láprét és a Lápok Háza, Aquilai Szt. János freskói a Veleméri templomban, az őrségi fazekasműhelyek, a fakazettás mennyezetű református templom Szentgyörgyvölgyön, a gödörházi vagy a pankaszi harangláb, mind-mind élményekkel gazdagítják az ide látogatókat.

Három ország határán

A Kosbor Panzió tökéletes kiindulópontként szolgál három ország felfedezéséhez. Magyarország területén az Őrség és a Vendvidék kimeríthetetlen csodái várják a vendégeket, de rengeteg felfedeznivalóval szolgálnak a szomszédos Szlovénia és a közeli Ausztria dimbes-dombos tájai, középkori városkái, gyógyító termálvizei, illetve remek éttermei és borászatai is. Látogasson el Lendvára vagy Ptujba, fürödjön a Hundertwasser által tervezett Bad Rognerben vagy lesse el a csokikészítés titkait a Zotter csokoládé-manufaktúrában…. csak maradjon hely a vacsorának is, akár  Kosbor Panzióban, akár az őriszentpéteri Pajta Bisztróban.

Egy nap Lendván

Lendva (Lendava) alig 30 km-re van a Kosbor Panziótól, tündéri falvakon és dombokon keresztül vezet az út ebbe a gyönyörű középkori városba. Nézzen körbe a tájon a Vinarium kilátótoronyból, nézze meg a Lendvai Kastély kiállításait, és kóstoljon a kiváló szlovéniai borokból!

Hazafelé látogasson el Közép-Európa egyik legnagyobb orchideatermesztője, a dobrovniki Ocean Orchids kiállítására. A trópusi üvegházban  közel félezer különleges orchideafajtával és trópusi növénnyel (pl borscserje, papaya, flamingóvirágok) ismerkedhet meg, és ha megtetszik valamelyik, vásárolni is lehet a gyönyörű virágokból.

Ptuji kirándulás

Az alig 70 km-re lévő Ptuj ősi városa kb. egyórás autózással érhető el a Kosbor Panzióból. A várban az egyik legnagyobb szlovén múzeum várja a látogatókat hagyományos farsangi maszkokkal, gótikus és barokk műtárgyakkal, festményekkel, de kihagyhatatan a római korból fennmaradt Mithrász-szentély és az Orfeusz-műemlék, a 13. századi dominikánus és minorita kolostorok , az óratorony vagy a városháza is.

Tegyen egy kellemes sétát ebben a Dráva-parti városkában, ami egész évben fesztiválok sorával, remek éttermekkel és kiváló borokkal várja a kíváncsi vendégeket.

Zotter Csokiszínház

Ugyancsak 1 órás autózással érhető el a fantasztikus Zotter Csokoládé Manufaktúra az ausztriai Riegelsburgban. Zotterék egyedi életfelfogásukkal és őrült ötleteikkel igazi élményparkot alakítottak ki a csokigyárukból. A csokoládékészítés teljes folyamatának megismerésén túl csokimozikamion, ehető állatkert, bioétterem és persze fantasztikus csokibolt várja a csokoládé szerelmeseit.

Olyan csokoládékülönlegességek készülnek itt, mint a kenyérpálinkás, a szilvás-szalonnás, a hegyisajtos vagy a kendernugátos-barackpálinkás. Persze a klasszikusabb ízek sem maradhatnak ki, hiszen többszáz-féle csokoládé készül itt, méghozzá teljes mértékben fair-trade, bio és fenntartható gazdálkodással, a bean-to-bar elvet követve. A kakaóbabot közvetlenül az afrikai, ill.  dél- és közép-amerikai termelőszövetkezetektől szerzik be, a feldolgozást pedig a pörköléstől a csomagolás tervezéséig maguk végzik.

Őrségi gombák

Az őrségi erdőkben számos ritka gombafaj található, de a különlegességeken túl a közimerten legfinomabb vargányák és rókagombák is bekerülhetnek a kosarakba egy-egy gombásztúra során.

A Kosbor háziasszonya, Ágnes maga már nem vezet gombásztúrákat, de örömmel ad tippeket, hogy hol érdemes gombát keresni a környéken, és hivatalos gombaszakértőként a leszedett gombákat is szívesen bevizsgálja, hogy ehetőek-e.

És persze a Kosbor Panzió asztalán is gyakran találkozhat az éhes vendég a legkülönbözőbb erdei gombákból készült finom fogásokkal.

Fürdőkultúra

A wellness szerelmeseinek is kiváló kiindulópont a Kosbor Panzió, aminek a közelében több kiváló fürdő is található.

A Hundertwasser által tervezett Rogner Bad Blumau, Európa talán legszebb termálfürdője, mindössze 70 km-re, másfél órás autózásra található.

Az Őrséghez legközelebb eső termálstrand a szlovéniai Alsómarácon (Moravske Toplice) van, csupán 13 km-re. Jól kiépített, mintegy 20 termálvizes medencével rendelkező élményfürdő, a belső terekben egymás felett elhelyezkedő medencék és vízesések nyújtanak különleges élményt. A fürdőbe kedvezményes belépőjegyet kínálunk.

A magyar oldalon a Lenti Termálfürdő 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiváló mozgásszervi és ízületi problémák ellen. A szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness élmény- és termálpark kényeztető szolgáltatások sorát és regenerálódást nyújt az ideérkező vendégek számára. A fürdő egyedülálló mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük szoros összhangban kialakított természetes kőburkolatok biztosítják.

A szombatfai fazekasok

A mi falunk, Magyarszombatfa a fazekasok ősi fellegvára. Nem véletlenül nevezik a “gerencsérek földjének”. Magyarszombatfán ma is számos fazekas dolgozik, nyolcvan éve pedig majd százan éltek az ősi hivatásból.

A zöldmázas cserépedények a környék jellegzetes, és szerintünk legszebb darabjai. A Kosbor Panzióban is használunk ilyeneket, mert nemcsak gyönyörűek, de nagyon jól is használhatóak sütésre.

Fazekasmúzeum és korongozás: a mesterek türelemmel és szeretettel vonják be a korongozás teremtő örömébe a gyerekeket és a felnőtteket. Ha megismerkednétek a korongozás művészetével, örömmel megszervezzük, hogy az egyik fazekasműhelyben fogadjanak benneteket. Korongozás előtt (vagy helyett) pedig látogassatok el a magyarszombatfai fazekasmúzeumba, ahol első kézből tudhattok meg mindent a gerencsérek hagyományairól.

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Étel-ital

Svédasztalos reggeli őrségi és házi finomságokkal.
Kiváló borok, háziszörpök, citromfüves limonádé a teraszon.
Ötórai tea vagy kávé frissen sült süteményekkel. 
Vegetáriánus és vegán opciók. 

Királyi reggeli

Egy kiadós reggeli megalapozza az aktívan, túrázással, felfedezéssel töltött napot. Vendégeink gazdag kínálatból válogathatnak kedvükre a reggelizőpultról.

Az európai stílusú gazdag, választékos reggelit saját sütésű kenyerekkel, péksüteményekkel, brióssal és kaláccsal, házi lekvárokkal, pástétomokkal és – ahogy a természet engedi – a Kosbor Panzió kertjében vagy a környéken termett zöldségekkel, gyümölcsökkel egészítjük ki.

A kínálatból

 • frissen sült zsemlék, többféle magvas és fehér kenyér
 • házi péksütemények, briós, kakaós kalács
 • vaj, méz, saját készítésű lekvárkülönlegességek
 • házi pástétomok és krémes ínyencségek
 • mangalica kolbász, szalonna, füstölt termékek
 • kézműves tehén- és kecskesajtok
 • sonkák, felvágottak, sajtok
 • paradicsom, paprika, uborka, újhagyma, retek (ha tehetjük, saját termésből)
 • friss falusi tojásból rántotta, tükörtojás, ham&eggs, kemény vagy lágytojás
 • friss házi tej, joghurtok friss gyümölcsökkel, müzli
 • gyümölcslevek, kávé, teák
 • házi teakeverék a kertben termő gyógynövényekből

Békebeli uzsonna

Uzsonnázzon a teraszon! Jó időben délutánonként frissen sült kuglóffal és habos kávéval várjuk a túrázásban kellemesen elfáradt vendégeinket.

Az uzsonnát a teraszon vagy a kertben szolgáljuk fel, mellé egy jó könyv vagy egy jóbarát társaságát ajánljuk, ha a madárcsicsergés és a simogató délutáni napsütés nem lenne elég.

Borozó-szörpöző

A teraszon vagy a borozópincében kóstolhat válogatott magyar fehér- és vörösborainkból, pálinkáinkból.

Alkoholmentes vendégeinknek és a gyerekeknek házi készítésű szörpökkel (málna, szőlő, gyömbér, levendula) és friss limonádéval (citromfüves, mentás) kedveskedünk.

Citromfüves-gyömbéres limonádé

 • 4 cl házi gyömbérszörp
 • citrom, lime, narancs
 • két szál citromfű
 • 1-2 levél borsmenta
 • néhány jégkocka
 • szóda vagy ásványvíz

A citrom-, lime és narancsszeleteket a frissen szedett mentával és citromfűvel pohárba vagy kancsóba tesszük és törőfával összenyomkodjuk. Néhány jégkockát dobunk hozzá, ráöntjük a háziszörpöt, majd felöntjük szódával. Néhányszor megkeverjük, és kész is csodás nyári frissítő ital. 

Vegetáriánus opciók

Egyre több vendégünk van, akik úgy döntöttek, kevesebb húst és állati eredetű élelmiszereket fogyasztanak, és mi is fontosnak tartjuk a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozást. Ezért a Kosbor Panzióban egyre több vegán és vegetáriánus étel közül választhattok. 

… a vegetáriánus étrend ráadásul nem csak egészséges, hanem a környezetre is kevesebb terhelést ró. Ezért újabban sokféle zöldség és gabona alapú reggeli étellel kísérletezünk, a házi sütésű kenyereinket is újragondoltuk és igyekszünk egészséges, rostdús, vitaminban és fontos nyomelemekben gazdag ételeket kínálni.

A Kosbor reggelinek része több vegetáriánus fogás is:

 • krémek idényzöldségekből (télen és kora tavasszal például céklából, édesburgonyából, sárgarépából, csicsókából és sütőtökből)
 • kásák (köles, árpa, hajdina, zab, rizs)
 • zöldség- és gyümölcsaszalványok, olajos magvak
 • friss zöldségek, idénygyümölcsök
 • növényi alapú tejek
 • és gyakran fogunk kínálni friss salátákat, kuszkuszt, tapenade-ot is.

 

Kosbor Panzió
Őrségi szállás

Semmittevés felsőfokon, stílusosan

Meseszép szobák

Gyönyörű kétágyas szobák és külön-hálószobás lakosztályok.
Egyedi antik bútorok, tágas fürdőszobák, kényelmes ágyak, ropogós ágynemű.

Ezen az oldalon:
Kétágyas szobák Lakosztályok  |  Szolgáltatások

Kétágyas szobák

Tágas kétágyas szobák zuhanyzós fürdőszobával, egyedi antik berendezéssel.

Pajta 1-4

Áttekintés

Négy egyedi bútorokkal berendezett szoba a tornácról nyíló külön épületszárnyban, a régi pajta helyén. Két-két szoba a földszinten és az emeleten, az előtérben lent fogas, fent pihenő-, beszélgetősarok két fotellel és dohányzóasztallal.

A szobákban kétágyassá alakítható dupla ágy, fotel, szék és asztal, 2 éjjeliszekrény, ruhásszekrény, komód és hűtőszekrény található, és mindegyikhez tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba tartozik.

Részletek

 • 2-2 szoba a földszinten és az emeleten
 • Kétágyassá alakítható franciaágyak
 • Egyedi berendezés antik bútorokkal
 • Saját fürdő minden szobához
 • A tornácról nyíló külön épületszárny, szemben a borozó-terasszal
 • Észak-déli fekvés, kilátással a hátsó és a belső kertre

Levendula

Áttekintés

A tornácról nyíló elkülönült szoba tágas fürdővel, egyedi antik bútorokkal, közvetlenül a fedett terasz mellett. Kétágyassá alakítható franciaágy, éjjeliszekrények, ruhásszekrény, 2 szék és asztal található benne.

A szoba akadálymentesített, kerekesszékkel is könnyen használható: nincsenek küszöbök, minden elérhető magasságban van, a zuhanyzó tágas, a WC kapaszkodókkal van ellátva és segélyhívó gombok is vannak felszerelve.

Részletek

 • Kétágyas szoba franciaággyal
 • A tornácról nyílik, a fedett terasz mellett
 • Kelet-nyugati fekvésű, kilátással a belső kertre
 • Akadálymentesített, kerekesszékkel jól használható
 • Tágas, jól felszerelt fürdőszoba
 • Ebben a szobában nincs hűtőszekrény

Apartmanok

Kétszobás apartmanok külön hálószobával, konyha-étkezős nappali kihúzható kanapéval és pótággyal, saját fürdőszobával, egyedi antik bútorokkal.

Villa apartmanház

Áttekintés

Különálló épületben található 80 nm-es, elegáns lakás tágas konyha-étkezővel, hatalmas nappalival, a nappaliból nyíló kényelmes hálószobával és zuhanyzós, külön WC-s fürdőszobával. Az épület mentén körbefutó óriási, részben fedett terasz épített grilltűzhellyel, kerti bútorokkal várja nyugalomra vágyó vendégeit.

A Villa a birtok árnyas fákkal övezett részén fekszik, ahonnan belátni a rétet, a birtokot és a Kosbor mögötti dombot. Az épület elhelyezkedése és egy mobil fal biztosítja, hogy a kíváncsi tekintetek elől rejtve maradjon a terasz.

Részletek

 • Tágas hálószoba franciaággyal, egyedi antik bútorokkal
 • Hatalmas, jól felszerelt konyha-étkező egyedi konyhabútorral
 • Nappali kényelmes kihúzható kanapéval, egyedi fotelekkel és szekrényekkel
 • Egyedi berendezés gyönyörűen felújított antik bútorokkal
 • Praktikus fürdőszoba zuhanyzóval, különálló mellékhelyiséggel
 • A borozó-terasz épületének felső szintjén, a többi vendégtől külön
 • Hatalmas, elkülönült terasz kerti bútorokkal, épített grilltűzhellyel
 • Nyugati fekvés, kilátással a dombra és a birtok erdő felőli részére

Körtike babaapartman

Áttekintés

Két külön nyíló szobával, fürdőkádas fürdővel ellátott apartman. A nappaliban heverőággyá alakítható kényelmes kanapé, fotelek, jól felszerelt minikonyha hűtőszekrénnyel és étkezőgarnitúra teszik teljessé a komfortot.

A hálószobában kisbaba fogadására berendezett alkóv található kisággyal, mackókkal és babakádat, etetőt, pelenkázót, egyéb babafelszerelést is biztosítunk igény szerint.

Kérésre bármelyik szobát vagy apartmant be tudjuk rendezni babás vendégeinknek.

Részletek

 • Apartman két különbejáratú szobával
 • A fedett tornácról nyílik, közel az étkezőhöz és a recepcióhoz
 • Kelet-nyugati fekvésű, kilátással a rétre és a belső udvarra
 • Tágas háló 2 felnőtt (és egy baba számára)
 • Külön szoba kanapéággyal (1 felnőtt vagy 2 gyerek részére)
 • Jól felszerelt minikonyha és étkező
 • Tágas, jól felszerelt fürdőszoba fürdőkáddal
 • Gyerekágy, pelenkázóasztal
 • Etetőszék, baba-étkészlet, bili
 • Babakád, babatörölköző

Menta apartman

Áttekintés

Közel 80 nm-es lakrész, melyben külön hálószoba és tágas nappali található. A nappaliban kényelmes parasztágy és kétszemélyes fekhellyé alakítható kanapé biztosítja akár 3 személy számára a kényelmet. A nappaliból nyíló hálóban kétszemélyes franciaágy, éjjeliszekrények és ruhásszekrény. Az apartmanhoz tágas, kétzuhanyzós fürdőszoba és külön WC tartozik. Jól felszerelt minikonyha (hűtőszekrénnyel), hatszemélyes étkező, fotelek és kávézósarok teszi teljessé a kényelmet. A Zsálya apartmannal közös lépcsőházból nyílik, az előtérben kávézó/pihenősarok alakítható ki. A tetőtéri elhelyezkedés ellenére nyáron is kellemesen hűvös van, köszönhetően a kiváló szigetelésnek és a hőcserélős szellőztetésnek.

Részletek

 • Tetőtéri sarokapartman déli/nyugati fekvéssel
 • Kilátás a hátsó és a belső kertre
 • Külön hálószoba (2 fő részére)
 • Nappali kanapéággyal, fotelekkel, parasztággyal (1+2 fő részére)
 • Minikonyha, étkező, kávézósarok
 • Kétzuhanyzós fürdőszoba, bekészítés, külön WC

Zsálya apartman

Áttekintés

70 nm-es apartman hálószobával, tágas nappalival és saját fürdőszobával. A nappaliból nyíló hálóban kétszemélyes franciaágy, éjjeliszekrények és ruhásszekrény (benne széffel). A kényelmes nappaliban ülőgarnitúra, asztalkák, polcok, felszerelt minikonyha és étkezőgarnitúra. Egy parasztágy és egy kétszemélyes heverővé alakítható ülőgarnitúra akár három felnőtt vagy gyermek részére is pihentető fekhelyet biztosít. A Menta apartmannal közös lépcsőházból nyílik, a közös előtérben kávézó/pihenősarok alakítható ki. A tetőtéri elhelyezkedés ellenére nyáron is kellemesen hűvös van, köszönhetően a kiváló szigetelésnek és a hőcserélős szellőztetésnek.

Részletek

 • Tetőtéri apartman kelet-nyugati fekvéssel
 • Kilátás a rétre és a belső kertre
 • A nappaliból nyíló külön hálószoba (2 fő részére)
 • Nappali kanapéággyal, fotellel, parasztággyal (1+2 fő részére)
 • Felszerelt minikonyha, hűtőszekrény, étkező
 • Tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba
 • Kérésre hajszárító, vasaló, televízió

Szolgáltatások

A szobák felszereltsége

 • ingyenes wifi minden szobában és a panzió területén
 • egyedi berendezés, csodálatosan felújított antik bútorok minden szobában
 • a fürdőszobákban puha törölközők és kilépő, hajszárító, magas színvonalú bekészítés (tusfürdő-sampon, szappan, piperecikkek)
 • kérésre televíziót, vasalót bekészítünk a szobába
 • ajándék instant kávé, tea, cukor, tejpor a szerviztálcán
 • vízforraló, hűtőszekrény minden szobában
 • a kétágyas szobákban kávéscsészék, poharak; az apartmanokban jól felszerelt minikonyhák és étkezők

Továbbiak

 • gazdag reggeli házi készítésű lekvárokkal, pástétomokkal, kolbászkülönlegeségekkel
 • bérelhető kerékpárok
 • állatbarát szálláshely (háziállatot napidíj ellenében, előzetesen egyeztetve fogadunk)

Épület és környezet

 • egyedien fűthető szobák
 • közös étkező-reggeliző helyiség
 • nyitott és fedett teraszok, borozó-kávézó pince
 • tűzrakó és grillező helyek, szükséges eszközökkel, tűzifával (faszén napi áron, tűzifa ingyenesen)
 • kerti pihenő- és búvóhelyek a közel 3 hektáros birtokon elszórva
 • környezetbarát megoldások (napkollektor, hőcserélős szellőztetés, esővizes WC-öblítés)
 • ingyenes parkoló, térkamerás védelem, széf a szobákban

Kártyaelfogadás

 • VISA, MasterCard bankkártyákat elfogadunk
 • SZÉP kártyát elfogadunk (mindhárom zseb alkalmas a szálláshelyen való fizetésre)
 • a szállás, a fogyasztás és a szolgáltatások egyaránt fizethetők kártyával

Lemondási feltételek

Legkésőbb 14 nappal az érkezés előtt kötbér felszámolása nélkül lemondhatja a foglalását. A 14 napos határidőn belül történő lemondás esetén a kötbér mértéke az idegenforgalmi adó mentes foglalás (szállásköltség és rendelt szolgáltatások) értékének 30 %-a, amelyet a kapott előlegből levonunk vagy a megadott bankkártyára terhelünk.

Idegenforgalmi adó

Az IFA 18-70 év között fizetendő magyar állampolgárság esetén, összege jelenleg 300 Ft/fő/éj (a szobaár nem tartalmazza)

Peaceful, intimate, homely

A quiet, peaceful little island in Western Hungary.
Cute little lodge on the edge of a national park forest with a multiacre garden.
Stylish rooms in granny chic, local bistro cuisine.

Your home away from home

Dreamy rooms with unique design. Starched linen, comfortable mattresses and beautifully renovated antique furniture.

5 double rooms, 3 apartments with separate bedrooms and a standalone house with its own terrace await their happy guests.

3 hektár nyugalom

A Kosbort hatalmas kert veszi körül, gyümölcsfákkal, réttel, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal, ahol vendégeink élvezhetik a csendet és végtelen nyugalmat.

A belső kertben körbefutó veranda padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni madárcsicsergést. Az épület végénél lévő fedett “tüppedő” terasz pedig a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence.

A birtok vége észrevétlenül olvad be az erdőbe, ahol ezerféle gomba, szamóca, gesztenye terem és szarvasok, őzek, néha vaddisznók tanyáznak. Közel a kéktúra, a szlovén határkövek és a titkos torony.

második otthonod

Meseszép szobák egyedi berendezéssel.  Ropogós ágyneműk, kényelmes matracok, gyönyörűen felújított antik bútorok.

5 kétágyas szoba, 3 hálószobás apartman és egy különálló, saját teraszos apartmanház várja új lakóit.

3 hektár nyugalom

Hatalmas kert gyümölcsfákkal, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal.

 • 2-2 szoba a földszinten és az emeleten
 • Kétágyassá alakítható franciaágyak
 • Egyedi berendezés antik bútorokkal
 • Saját fürdő minden szobához
 • A tornácról nyíló külön épületszárny, szemben a borozó-terasszal
 • Észak-déli fekvés, kilátással a hátsó és a belső kertre

CTA mofo

ide kell írni, hogy mitmondmitmond

rizsa

Négy egyedi bútorokkal berendezett szoba a tornácról nyíló külön épületszárnyban, a régi pajta helyén. Két-két szoba a földszinten és az emeleten, az előtérben lent fogas, fent pihenő-, beszélgetősarok két fotellel és egy dohányzóasztallal. Mindegyik szobában kétágyassá alakítható dupla ágy, fotelek/székek, éjjeliszekrények, ruhásszekrény benne széf) és komód, hűtőszekrény, kávé- és teabekészítés található, és mindegyikhez tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba tartozik.

 

rizsa

Négy egyedi bútorokkal berendezett szoba a tornácról nyíló külön épületszárnyban, a régi pajta helyén. Két-két szoba a földszinten és az emeleten, az előtérben lent fogas, fent pihenő-, beszélgetősarok két fotellel és egy dohányzóasztallal. Mindegyik szobában kétágyassá alakítható dupla ágy, fotelek/székek, éjjeliszekrények, ruhásszekrény benne széf) és komód, hűtőszekrény, kávé- és teabekészítés található, és mindegyikhez tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba tartozik.

második otthonod

Meseszép szobák egyedi berendezéssel.  Ropogós ágyneműk, kényelmes matracok, gyönyörűen felújított antik bútorok.

5 kétágyas szoba, 3 hálószobás apartman és egy különálló, saját teraszos apartmanház várja új lakóit.

Részletek

 • 2-2 szoba a földszinten és az emeleten
 • Kétágyassá alakítható franciaágyak
 • Egyedi berendezés antik bútorokkal
 • Saját fürdő minden szobához
 • A tornácról nyíló külön épületszárny, szemben a borozó-terasszal
 • Észak-déli fekvés, kilátással a hátsó és a belső kertre

képek

Foglalás

Őrség. Meghittség. Kosbor.

Finom luxus és három ország csodája

A Kosbor Panzió a varázslatos Őrségben, egy három hektáros erdőszéli birtokon a nyugalom, a luxus szigete.  Tapasztald meg a tökéletes békét, miközben a  függőágyban  szürcsölgetsz egy pohár finom bort vagy házi limonádét, hallgatod a fejed feletti odúban lakó madár énekét, lapozgatsz egy jó könyvet.

Három ország csodái várnak rád:  számtalan látni- és felfedezni való, aktív vagy csendes, lazulós időtöltés, hegyek. lápok és erdők, pillangók, ritka növények és gombák, varázslatos templomok, várak, és csokoládé és tökmagolaj és még annyi minden más…

Meseszép szobák

4 egyedi, stílusos lakosztály,  antik bútorokkal és minden kényelemmel felszerelve. Mindegyikben külön hálószoba – benne extra nagy franciaágy -, nappali és fürdőszoba.  Finom luxus két személy vagy akár egy egész család részére. 

Öt egyedi, antik bútorokkal berendezett kétágyas szoba , egyikük akadálymentesített, kerekesszékkel is könnyen használható. A szobákban dupla ágyak, egyedi bútorok és hűtőszekrény. Mindegyikhez tágas, jól felszerelt saját fürdőszoba tartozik.

 

3 hektár nyugalom

A Kosbort hatalmas birtok veszi körül, gyümölcsfákkal, réttel, eldugott sarkokkal, nyugágyakkal, tűzrakókkal, ahol vendégeink élvezhetik a csendet és végtelen nyugalmat. A belső kertben körbefutó tornác padjairól vagy a borozó teraszán üldögélve egy frissítő limonádé, finom háziszörp vagy jéghideg fröccs mellett jólesik hallgatni a madárcsicsergést, beszívni a fűszernövényektől illatozó levegőt. Az épület végénél lévő fedett “tüppedő” terasz pedig a délutáni szundi szerelmeseinek kedvence, de a szeptemberi szarvasbőgést is innen a legjobb hallgatni. A Kosbor birtok – mint az Őrségben a legtöbb porta – nincs körbekerítve, így észrevétlenül olvad be az erdőbe, ahol ezerféle gomba, szamóca, gesztenye terem és szarvasok, őzek, néha vaddisznók tanyáznak. A birtok határán fut a kéktúra, egy ugrásra vannak a szlovén határkövek és a titkos torony.

Őrségi finomságok

Svédasztalos reggeli őrségi és házi pástétomokkal, sajtokkal és lekvárokkal, hozzá frissen sült péksütemény.

Kiváló borok, pálinkák, háziszörpök vagy citromfüves limonádé a borozóteraszon. 

Békebeli uzsonna házi gógyteákkal, habos kávéval vagy kakaóval és frissen sült süteményekkel. 

3 ország határán

Aki a Kosbor gyönyörű birtokán már kipihente magát és aktívabb időtöltésre vágyik, elinduhat felfedezni a környéket. 

A Kosbor Panzió tökéletes kiindulópontként szolgál három ország felfedezéséhez. Magyarország területén az Őrség és a Vendvidék kimeríthetetlen csodái várják a vendégeket, de rengeteg felfedeznivalóval szolgálnak a szomszédos Szlovénia és a közeli Ausztria dimbes-dombos tájai, középkori városkái, gyógyító termálvizei, illetve remek éttermei és borászatai is. Látogasson el Lendvára vagy Ptujba, fürödjön a Hundertwasser által tervezett Bad Rognerben vagy lesse el a csokikészítés titkait a Zotter csokoládé-manufaktúrában!

Ajándékozz Kosbort!

Vásárolj Kosbor ajándékkártyát szeretteidnek, akár egy adott összegben, akár adott szobára és időszakra. A Kosbor ajándékkártya bármikor beváltható, s nálunk tavasszal, nyáron, ősszel és télen egyaránt meghittség, finom luxus, az erdő csendje és három ország csodája várja a megajándékozottat. 

Választhatsz egyösszegű, szabadon felhasználható kártyát, vagy össze is állíthatsz egy teljes nyaralást tetszés szerint.

 

Őrség. Meghittség. Kosbor. 

Finom luxus és három ország csodája